GGZ Momentum ‘s-Hertogenbosch

Wij bieden hulp aan mensen met psychische klachten, eetproblemen en verslaving. Ieder persoon gaat anders met zijn of haar problemen om. Kom je er zelf niet uit en wil jij graag geholpen worden door een betrokken behandelteam in ‘s-Hertogenbosch? Wacht niet langer en neem contact met ons op.

Locatie 1: Oranje Nassaulaan 20-22
Locatie 2: Julianaplein 2

Bellen met GGZ Momentum

Bel ons

073 – 204 80 20

Routebeschrijving GGZ Momentum

Adres en Route

Bekijk de 2 locaties hierboven

Mailen met GGZ Momentum

Email

Stuur ons een bericht

Aanmelden bij GGZ ‘s-Hertogenbosch

Heb je hulp nodig en ben je op zoek naar een warme, betrokken en professionele GGZ in ‘s-Hertogenbosch? Wij helpen jou graag! Als jouw psychische problemen bijvoorbeeld na de behandeling in de Basis GGZ nog niet zijn opgelost of de problemen van complexere of ernstigere aard zijn, kan de huisarts doorverwijzen naar de gespecialiseerde (specialistische) GGZ zoals GGZ Momentum.

Stappenplan intake en behandeling

  • Verwijzing nodig via huisarts
  • Meld je aan (aanmeldformulier of bel ons)
  • Er vindt een telefonische kennismaking plaats
  • Vul een vragenlijst in (m.b.t. jouw klachten)
  • Je wordt ingepland voor een intake
  • Gesprek met een behandelaar
  • Je krijgt een behandeladvies (soms is dat een doorverwijzing)
  • Start van jouw behandeling

Openingstijden

Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Contact

Is jouw vraag niet beantwoord?
Neem contact op: 073 204 80 20

Behandelingen

De behandeling stemmen wij samen met jou af en kan bestaan uit bijvoorbeeld: gesprekken, individueel en/of in groepsvorm. Daarnaast kunnen er cursussen en trainingen worden gevolgd als ook intensieve behandeling die uit meerdere dagdelen bestaat. Eveneens kan ook jouw omgeving zoals bijvoorbeeld je partner, gezin of familie bij de behandeling betrokken worden.

Therapieën

GGZ Momentum ‘s-Hertogenbosch maakt gebruik van verschillende behandel- en therapievormen. De vormen van therapie die worden ingezet zullen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften en hulpvraag.

Ervaar jij spanningen met bijvoorbeeld geldzaken, werk, relaties of huisvesting?

De maatschappelijk werkers van Momentum kunnen met je meekijken. Wil je meer weten wat wij met maatschappelijk werk voor jou kunnen betekenen? Download hier onze informatiebrochure.

Team
Bekijk ons behandelteam in ‘s-Hertogenbosch
Actuele wachttijden
Bekijk wanneer jij in ‘s-Hertogenbosch terecht kan
In behandeling?
Wil je weten of wij jou kunnen helpen?

GGZ Momentum biedt de best mogelijke zorg aan haar cliënten. Wij proberen op zoveel mogelijk manieren onze kwaliteit continu te verbeteren. Dat doen we door middel van interne en externe opleidingen, onderwijs, supervisie, intervisie en vakgroepoverleggen.

Ook op locatie ‘s-Hertogenbosch werken wij met een zelfstandig multidisciplinair team bestaande uit: psychiaters, klinisch psychologen, (GZ)-psychologen, psychotherapeuten, vaktherapeuten en systeemtherapeuten. Door zonder management te werken zijn de lijnen binnen de organisatie kort. Naast professionals spelen ook ervaringsdeskundigen een rol, waardoor de zorg vanuit het perspectief van de cliënt wordt georganiseerd.

Bekijk en geef jouw mening
op ZorgkaartNederland!

Ik voel mij veilig, er is oog en ruimte voor iedereen in de groep

Erik (31), ex-cliënt

“Ik mag met trots vertellen dat er binnen GGZ Momentum kansen worden geboden en er wordt geïnvesteerd in personeel. Het is een leerinstituut die open staat voor ontwikkeling en persoonlijke groei en waar ontplooiing een centraal begrip is, maar nog belangrijker een veilige plek waar je gewoon jezelf mag zijn.”

Stef Couwenberg (HR Manager, GGZ Momentum)

Behandelteam ‘s-Hertogenbosch

Psychiater

Wim

~ Wim Schouten

Femke Verlinden

Psychiater

Femke

~ Femke Verlinden

Klinisch Psycholoog

Joost

Joost Willems

Psychotherapeut

Deborah

Deborah Liebrand

Psychotherapeut

Hanneke

~ Hanneke Hop

GZ-psycholoog

Agnes

Agnes Moyene-Jansen

Erwin Buendgens

Psycholoog

Erwin

Mijn naam is Erwin Buendgens. 22 jaar geleden begon mijn carrière in de geestelijke gezondheidszorg, toen als groepsleider in een internaat voor moeilijk lerende en opvoedbare jongeren. Sinds die tijd heb ik met verschillende leeftijdsgroepen, problematiek en settingen mogen werken in de eerste en tweede lijn, in verschillende functies. Misschien geeft dit ook wel een beetje aan hoe ik ben. Ik heb een breed interessegebied, veel hobby’s en vindt eigenlijk ook heel veel leuk. Ik vond het dan ook een voorrecht dat ik met zoveel verschillende uitdagingen mocht werken en in aanraking kwam. Elke richting bracht mij dichter bij waar ik zijn wilde en vormde me tot de professional die ik nu ben.
De stap naar Momentum was voor mij eigenlijk meteen een gevoel van thuis komen. Iets waar ik na de vele verkenningen in de breedte ook wel behoefte aan had. De huiselijke sfeer en de onderlinge verbondenheid is een goede reflectie van de manier waarop Momentum de mens centraal stelt, zowel voor als achter de deur.
Vanaf april 2014 ben ik dan ook met veel plezier werkzaam bij Momentum-GGZ.

Marloes Kronenburg

Psycholoog

Marloes

Halverwege 2013 studeerde ik als psycholoog (richting klinische- en gezondheidspsychologie) af aan de Universiteit van Utrecht. In deze periode ben ik werkzaam geweest in de regio Utrecht binnen een instelling voor eetstoornissen. Hier heb ik me voornamelijk gericht op (jong)volwassenen met anorexia nervosa en bijkomende problematiek en gaf cognitieve gedragstherapie in een klinische setting.

Sinds november 2013 werk ik met veel plezier bij GGZ Momentum, een organisatie waar ik me snel thuis ben gaan voelen. Ik kan me volledig vinden in de behandelvisie van Momentum: een persoonlijke aanpak waarin jij als cliënt centraal staat. Tijdens de behandeling zal het daarom niet voornamelijk gaan om de klachten die je hebt, maar om wie jij als persoon bent en hoe het komt dat jij die klachten hebt ontwikkeld. Inzicht is voor mij de sleutel tot verandering.

~ Marloes Kronenburg

Lienke Petersen

Psycholoog / Psychotherapeut (i.o)

Lienke

Lienke Petersen

Nina Schraven

Psycholoog

Nina

Mijn naam is Nina Schraven. Na mijn opleiding Communicatie Management in Utrecht trok de zorgsector mij meer dan de commerciële sector. Ik wilde graag mensen helpen. Ik besloot Psychologie te gaan studeren op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na mijn bachelor heb ik de master Gezondheidszorgpsychologie afgerond. Ik heb stage gelopen bij Overwaal, Centrum voor Angststoornissen. Na mijn studie was ik werkzaam bij de GGZ Oost Brabant in Veghel. Ik had hier een werkervaringsplek als psycholoog en werkte met volwassenen met angst- en stemmingsproblematiek. Daarnaast werkte ik als psycholoog bij het Centrum voor Psychisch Herstel in Rosmalen. Hierna kreeg ik de mogelijkheid om bij GGZ Momentum te solliciteren, wat mij een interessante uitdaging leek. De visie van GGZ Momentum paste bij mij. Je niet alleen richten op de klacht van de cliënt, maar tevens op de persoon zelf en zijn of haar omgeving. Ik werk met veel plezier als psycholoog bij GGZ Momentum. De informele en persoonlijke sfeer spreekt mij aan. Bovendien zorgt de combinatie van individuele cliënten en het werken met groepen voor afwisselend werk.

GZ-Psycholoog (i.o)

Corné

Corné van Heijnsbergen

Femke Bremmers

GZ-Psycholoog

Femke

Mijn naam is Femke Bremmers en sinds december 2014 werk ik met veel plezier als psycholoog bij GGZ Momentum. Toen ik mijn studie Psychologie afgerond had, had ik het voorrecht om mijn werkzame carrière te mogen starten binnen de verslavingszorg. Hier ontstond voor mij een passie voor de behandeling van verslaving en onderliggende problematiek. Ik vind het mooi om mensen te mogen helpen om zichzelf terug te vinden en weer vol in het leven te gaan staan. GGZ Momentum is zowel voor cliënten als werknemers een bijzondere plek, waarin een ieder zichzelf mag zijn en contact van mens tot mens van grote waarde is.

Sanne Houben

Psycholoog

Sanne

Ik ben Sanne Houben. Vanaf september 2016 ben ik als psycholoog werkzaam binnen GGZ Momentum. Ik ben bij Momentum begonnen als stagiaire tijdens mijn masteropleiding Gezondheidszorgpsychologie. Deze opleiding heb ik in augustus 2016 afgerond. Tijdens mijn stage maakte de huiselijke en open sfeer die binnen GGZ Momentum heerst, dat ik me heel snel thuis voelde en mijn werk met veel plezier doe. Vooral de betrokken en persoonlijke visie van GGZ Momentum waarin de cliënt als mens centraal staat, spreekt mij zeer aan. Ik probeer deze visie in mijn werk te verwezenlijken door samen met cliënten te onderzoeken hoe hij/zij in de huidige situatie terecht is gekomen, hoe hij/zij dit ervaart en hoe wij er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de situatie van de cliënt op een positieve wijze verandert. In dit proces kijken wij niet alleen naar de specifieke klacht(en) maar ook naar de context en naaste leefomgeving van de cliënt.

De betrokken en persoonlijke manier van werken ervaar ik zowel in mijn werk als bij mijn collega’s. Dit stimuleert mij niet alleen in mijn ontwikkeling als psycholoog, maar zeker ook als mens. Ik kijk er naar uit om nog veel meer te mogen leren en ervaren en ben blij dat ik daar binnen GGZ Momentum de kans voor krijg.

Psycholoog

Cecile

Cecile Maas

Linda van den Wijngaard

Psycholoog

Linda

Mijn naam is Linda van den Wijngaard. Na mijn afstuderen in Klinische en Gezondheidspsychologie in 2004 aan de Universiteit Utrecht, ben ik mijn loopbaan begonnen als HBO-docent en studentbegeleider. Een aantal jaren levenservaring verder – waarin ik ook zelf in therapie ben geweest – heb ik de overstap gemaakt naar de GGZ. Sinds juni 2016 werk ik als psycholoog bij Momentum. In het contact met cliënten gaat het voor mij om gelijkwaardigheid, zonder te (ver)oordelen, en nieuwsgierigheid naar wat de ander beweegt. Het mooie van dit werk vind ik ook dat het een (zoek)proces blijft, dat vraagt om een leven lang leren, een niet altijd makkelijke maar wel interessante weg om samen met cliënten en collega’s af te leggen.

Nikki Sünnen

Psycholoog

Nikki

Nikki Sünnen

Diede Bastiaansen

Psycholoog

Diede

Welkom! Ik ben Diede Bastiaansen en ik ben sinds de zomer van 2013 met veel plezier werkzaam als psycholoog. Sinds mijn afstuderen werk ik in de tweedelijns specialistische GGZ en houd ik mij bezig met individuele behandelingen, groepsbehandelingen en voor een deel diagnostisch onderzoek. Ik hanteer niet één specifieke behandeltechniek in mijn behandelingen, omdat ik van mening ben dat je het meest kunt aansluiten door per individu te bekijken wat helpend en passend is. Daarnaast vind ik veel methodieken leuk en van waarde én stel ik me het liefst nieuwsgierig op. Het afgelopen jaar heb ik onder andere een cursus Cognitieve Gedragstherapie gevolgd en ben ik me meer gaan verdiepen in Schematherapie, waarbij ik de combinatie van cognitieve therapie (structuur) en het werken vanuit/met je gevoel als zeer prettig ervaar. Voor mij is het belangrijk dat jij centraal staat en dat jij een uniek persoon bent, wat mijn inziens mooi aansluit op de visie van Momentum GGZ; persoonlijk, betrokken en dichtbij. In het contact met de ander staan voor mij eerlijkheid, openheid, betrokkenheid en authenticiteit centraal.

Psycholoog

Geraldine

Psycholoog

Alexander

Ivon Verbruggen

Psycholoog

Ivon

Ivon Verbruggen

Psycholoog

Lonneke

Lonneke Hermsen

Psycholoog

Cas

Cas van Gorcom

Psycholoog

Caroline

Caroline van den Berg

Psycholoog

Koen

Koen ‘t Mannetje

Psycholoog

Frans-Jan

Frans-Jan Leferink

Psycholoog

Eva

Eva Detmers

Psycholoog

Lieke

Psycholoog

Audrey

Hallo, welkom! Mijn naam is Audrey van de Velde, ik woon samen met mijn vriend in onze fijne ‘natuurhuisje’ in hartje centrum ‘s-Hertogenbosch. Van oorsprong kom ik uit Utrecht, maar mijn ouders zijn Brabants en door dit ‘bourgondische bloed’ ben ik min of meer verplicht met enige regelmaat te sporten. Gelukkig yoga ik graag en wandel ik het liefst in het volle zonnetje. Verder trek ik er samen met mijn vriend graag op uit om de wereld te ontdekken, nieuwe recepten en culturen te proeven en vooral veel van het leven te genieten.

Bij GGZ Momentum ben ik nog een nieuw gezicht. Ik ben inmiddels drie maanden werkzaam als psycholoog binnen het narratieve deeltijd team. Voorheen ben ik werkzaam geweest als psychosomatisch psycholoog, waarin ik de uitdaging naar de onderliggende persoonlijkheid miste. Bij Momentum heb ik deze nu gevonden. Samen met een fijn, uitdagend, zowel professioneel als heel gezellig team richten we ons op cliënten met verscheidende problematieken. Geen routine, geen standaardprocedures, maar zelf de weg vinden is hier een dagelijkse bezigheid. Fijn om te zien dat er in deze tijd nog een sGGZ instelling is die zich richt op wat de cliënt nodig heeft, in plaats van wat door anderen goed word geacht, waarin men zichzelf kan zijn en geen oordeel wordt gegeven.

Brabantse groeten, Audrey van de Velde

Systeemtherapeut

Marc

~ Marc van Leeuwen

Ingrid van Zutven

Systeemtherapeut / SPV

Ingrid

Mijn naam is Ingrid van Zutven. Na jarenlange ervaring als hulpverlener in de psychiatrie en in de verslavingszorg, waar ik met trajecten te maken had met cliënten die zowel opgenomen waren als cliënten die vanuit hun thuis situatie op gesprek kwamen, met cliënten die ondersteund, behandeld of waarbij de “crisis” opgelost moest worden, werd het mij steeds duidelijker dat het gezin, de partner, de kinderen, het systeem, de context erg belangrijk is. Mijn inziens meer dan belangrijk, daar waar de beweging, de verandering, de draai, de mogelijk verloren verbondenheid weer tot stand kan komen. Daar waar je jezelf niet meer verstaat kun je ook de ander niet meer verstaan en samen kun je dit weer ongedaan maken. Daar geloof ik in. Samen! Samen met jou, met je omgeving met ons. Ik werk zo graag bij Momentum omdat ik van mening ben dat Momentum de woorden “dichtbij en betrokken” niet alleen gebruikt maar ze ook waar maakt en dat past zo bij mij.

Erie Hilliger

Systeemtherapeut

Erie

Erie Hilliger

Herm Kisjes

Verpleegkundig specialist GGZ

Herm

Mijn naam is Herm Kisjes en behandelaar bij GGZ Momentum en docent bij Fontys Hogeschool. Ik houd me o.a. bezig met het werken met (levens)verhalen van mensen en hoe die je kunnen helpen. Daarnaast doe ik praktijkgericht onderzoek en schrijf hierover met anderen.

Stijn Mutsaars

GGZ-Agoog / Sociotherapeut

Stijn

Mijn naam is Stijn Mutsaars. Al van jongs af aan voelde ik me een buitenbeentje, een toeschouwer van het leven om me heen. Ik was altijd op zoek naar bevestiging van mijn omgeving. Ik wilde horen: ‘je hoort erbij’, ik wilde ‘geaccepteerd’ worden. Dit gevoel kreeg ik niet van omgeving en na vele pestpartijen, kwam ik op 13-jarige leeftijd in aanraking met middelen. Het gebruik van middelen gaf mij in eerste instantie het gevoel dat ik erbij hoorde en dat ik mezelf kon zijn. Nu ik 13 jaar later terug kijk op die tijd besef ik me dat de drugs ervoor hadden gezorgd dat ik mezelf alleen maar meer verloren was. In mijn herstel kwam het besef dat de acceptatie niet vanuit mijn omgeving kon komen, maar in mezelf zat. Acceptatie, zelfliefde en verantwoordelijkheid nemen voor mijn nieuwe leven werd de basis van mijn herstel.

Sinds oktober 2015 ben ik afgestudeerd GGZ-Agoog en vanaf november 2015 ben ik begonnen als sociotherapeut op locatie Den Bosch. Na 2 jaar werkzaam te zijn geweest op locatie Nijmegen als stagiaire, behandelaar en cliëntenadministratie heb ik de overstap gemaakt naar een nieuwe kans en een nieuwe uitdaging. Nu ben ik aan het genieten van de mogelijkheid om zeer betrokken te zijn bij de cliënten van GGZ Momentum vanuit mijn rol als sociotherapeut.

Het werken vanuit betrokkenheid met mensen laat zien dat we allemaal existentiële behoeften hebben en daarin dus ook als mens kunnen vastlopen. Het werken vanuit de visie dat (zelf)acceptatie, openheid van geest, eerlijkheid en compassie de basis is voor een nieuw leven, geeft mij veel energie. Meegenomen worden door cliënten in hun verhaal, empathie ervaren, en samen zoeken naar een andere manier van doen is prachtig. GGZ Momentum heeft hierin een unieke manier van werken door de betrokkenheid, openheid en eerlijkheid van cliënten en collega’s en de huiselijkheid van de verschillende locaties.

De niet (ver)oordelende, gelijke houding naar collega’s en cliënten maakt GGZ Momentum voor mij een bijzondere werkplek.

Samantha Segreto

GGZ-Agoog

Samanta

Samanta Segreto

GGZ-Agoog

Laurens

Maatschappelijk werker

Aniek

Esther Kweens

Psycholoog

Esther

Esther Kweens

Vaktherapeut

Pauline

Vak- / Dramatherapeut

Juul

Juul van der Plas

Lieke Kronenburg

Patiëntenadministratie

Lieke

Mijn naam is Lieke Kronenburg. Tijdens mijn studie HBO-verpleegkunde begon bij mij de twijfel toe te slaan of ik wel in de gezondheidszorg wilde werken. Na uiteindelijk vele omzwervingen in onder andere de slagerswereld en de logistiek werd het me duidelijk dat ik hier toch echt thuishoor. Sinds april 2016 ben ik werkzaam bij Momentum, een kans en keuze waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben en dankbaar voor ben. Daar waar je ergens anders een nummertje bent en geen ruimte is voor jou als persoon voelde Momentum als thuiskomen. Hier sta jij als mens centraal, en kijken we samen met jou naar wat het beste bij jou past. Persoonlijk, dichtbij en betrokken, ons motto, maar ook voelbaar zodra je hier de voordeur binnenstapt.

Dat het persoonlijk is werd me al snel duidelijk. Momentum is voor mij een grote spiegel geweest. Dat ik zelf al jaren kamp met eetproblemen en ernstige obesitas durfde ik hier pas echt toe te geven en uiteindelijk heeft Momentum er mede aan bijgedragen dat ik het ook daadwerkelijk durfde aan te pakken. Een strijd die ik nog dagelijks voer, maar door mijn collega’s en cliënten dragelijker wordt omdat we veel van elkaar herkennen. Sinds maart 2017 ben ik in herstel, en staat mijn deur open voor mensen die graag meer willen weten over mijn traject.
Ik leer nog dagelijks van iedereen hier om me heen, hier sta je nooit stil. Dat je zo dicht bij elkaar staat maakt van Momentum een hele bijzondere organisatie en een zeer fijne werkplek. We doen het echt allemaal samen!

Patiëntenadministratie

Kate

Jacqueline Gores

Receptie / Secretariaat

Jacqueline

Dit ben ik, Jacqueline Gores, leuk dat je hier even kennis komt maken.

Sinds januari ben ik werkzaam op het secretariaat in Den Bosch, een functie die ik met veel plezier bekleed. Na 26 jaar daarvoor gewerkt te hebben als secretaresse (in Arnhem, mijn thuishaven) in een totaal andere sector, die van cultuur, was de omschakeling naar een GGZ instelling wel even wennen. Door een reorganisatie kwam mijn baan destijds op de tocht te staan waardoor ik daarna een periode ervaring heb opgedaan bij, twee verschillende, maar grotere organisaties. Door deze ervaringen ben ik er achter gekomen wat ik wel…maar zeker ook wat ik niet wil; verdwalen in een menigte van collega’s.

Het doet me dan ook goed mij, bij Momentum, verdienstelijk te mogen maken, verdienstelijk te mogen maken voor jou! Momentum…… een mooie, groeiende organisatie, in een fijn team, maar vooral een mooi product; dicht bij de mens staan!

Receptie / Secretariaat

Marta

Marta Schwab

Receptie / Secretariaat

Marie-Antoinette

Marie-Antoinette Bertens

Alex

Psycholoog

Alex

~ Alex Popelier

Natialia

Patiënten administratie

Natialia

~ Natialia Arisandi

Anne

Psycholoog

Anne

~ Anne Vennix

Bekijk GGZ ‘s-Hertogenbosch

Vaktherapie_bank
Vaktherapie_poppetje
Den_Bosch_wachtkamer

Actuele wachttijden

Tot intake

Behandeling

Dagbehandeling

Lees ervaringen van cliënten

Johan (45)

Ik was redelijk moedeloos aan het worden, ondanks alle therapieën die ik kreeg en geen verbetering voelde. Toen kwam ik bij GGZ Momentum terecht. Ben er nog niet helemaal, maar ik voel dat het de goede kant op gaat.

Cliënt GGZ Momentum

Susanne (24)

Ik ben nu wel gelukkig, dit had ik 2 jaar geleden niet kunnen zeggen. Ik ben zo blij dat ik niet meer dagelijks aan eten moet denken.

Oud-cliënt GGZ Momentum

Sabine (33)

Ik wil gewoon graag met mezelf aan de slag zodat ik ook weer happy in het leven kan staan, weet waar ik gelukkig van word en die dingen ook kan doen.

Cliënt GGZ Momentum

Justin (26)

Je hebt zelf invloed op de behandeling en mag zelf zeggen wat je nodig hebt. De band met mijn familie is beter dan ooit, wat voorheen problematisch was.

Cliënt GGZ Momentum