GGZ Momentum Helmond

Wij bieden hulp aan mensen met psychische klachten, eetproblemen en verslaving. Ieder persoon gaat anders met zijn of haar problemen om. Kom je er zelf niet uit en wil jij graag geholpen worden door een betrokken behandelteam in Helmond? Wacht niet langer en neem contact met ons op.

Mailen met GGZ Momentum

Email

secretariaathelmond@ggzmomentum.nl

Aanmelden bij GGZ Helmond

Heb je hulp nodig en ben je op zoek naar een warme, betrokken en professionele GGZ in Helmond? Wij helpen jou graag! Als jouw psychische problemen bijvoorbeeld na de behandeling in de Basis GGZ nog niet zijn opgelost of de problemen van complexere of ernstigere aard zijn, kan de huisarts doorverwijzen naar de gespecialiseerde (specialistische) GGZ zoals GGZ Momentum.

Stappenplan intake en behandeling

  • Verwijzing nodig via huisarts
  • Meld je aan (aanmeldformulier of bel ons)
  • Er vindt een telefonische kennismaking plaats
  • Vul een vragenlijst in (m.b.t. jouw klachten)
  • Je wordt ingepland voor een intake
  • Gesprek met een behandelaar
  • Je krijgt een behandeladvies (soms is dat een doorverwijzing)
  • Start van jouw behandeling

Openingstijden Helmond

Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Contact

Is jouw vraag niet beantwoord?
Neem contact op: 0492 – 820 997

Behandelingen

De behandeling stemmen wij samen met jou af en kan bestaan uit bijvoorbeeld: gesprekken, individueel en/of in groepsvorm. Daarnaast kunnen er cursussen en trainingen worden gevolgd als ook intensieve behandeling die uit meerdere dagdelen bestaat. Eveneens kan ook jouw omgeving zoals bijvoorbeeld je partner, gezin of familie bij de behandeling betrokken worden.

Therapieën

GGZ Momentum Helmond maakt gebruik van verschillende behandel- en therapievormen. De vormen van therapie die worden ingezet zullen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften en hulpvraag.

Team
Bekijk ons behandelteam in Helmond
Actuele wachttijden
Bekijk wanneer jij in Helmond terecht kan
In behandeling?
Wil je weten of wij jou kunnen helpen?

GGZ Momentum biedt de best mogelijke zorg aan haar cliënten. Wij proberen op zoveel mogelijk manieren onze kwaliteit continu te verbeteren. Dat doen we door middel van interne en externe opleidingen, onderwijs, supervisie, intervisie en vakgroepoverleggen.

Ook op locatie Helmond werken wij met een zelfstandig multidisciplinair team bestaande uit: psychiaters, klinisch psychologen, (GZ)-psychologen, psychotherapeuten, vaktherapeuten en systeemtherapeuten. Door zonder management te werken zijn de lijnen binnen de organisatie kort. Naast professionals spelen ook ervaringsdeskundigen een rol, waardoor de zorg vanuit het perspectief van de cliënt wordt georganiseerd.

Bekijk en geef jouw mening
op ZorgkaartNederland!

Ik voel mij veilig, er is oog en ruimte voor iedereen in de groep

Erik (31), ex-cliënt

“Ik mag met trots vertellen dat er binnen GGZ Momentum kansen worden geboden en er wordt geïnvesteerd in personeel. Het is een leerinstituut die open staat voor ontwikkeling en persoonlijke groei en waar ontplooiing een centraal begrip is, maar nog belangrijker een veilige plek waar je gewoon jezelf mag zijn.”

Stef Couwenberg (HR Manager, GGZ Momentum)

Behandelteam Helmond

Juul Geurts

Psycholoog

Juul

Tijdens mijn jeugdige jaren kwam ik er al snel achter dat ik “anders” was dan anderen. Ik had moeite met het controleren van mijn impulsen en ervoer concentratie-, gedrags-, en verslavingsproblematiek.

Ik wist dat het zo niet verder kon en ben (in een poging om mezelf te redden) Toegepaste Psychologie te Eindhoven gaan studeren. Tijdens deze opleiding werd mij al snel duidelijk dat mijn verslavingsproblematiek de overhand had genomen en ik er zonder professionele hulp waarschijnlijk niet uit zou gaan komen. Dit inzicht maakte dat ik na jaren van ontkenning en korte ambulante trajecten toch te beslissing durfde te nemen om een intensief klinisch traject bij een GGZ instelling te gaan volgen.

Deze beslissing heeft mijn leven immens veranderd. Na deze wedergeboorte, heb ik naast mijn werk als assistent residentieel supervisor (Pluryn 2008-2012), een major in psychologie en twee minors (verslavingskunde en ondernemerschap) afgerond (2007-2012). Verslavingszorg is tijdens deze reis mijn absolute passie/missie geworden. Hierbij verkoos ik GGZ Momentum als werkgever, omdat zij naar mijn mening op een ongekend betrokken manier een uiterst effectieve behandeling neerzetten.

~Juul Geurts

Geraldine

GZ-Psycholoog

Geraldine

Geraldine van den Heuvel – Titulaer

PetervanderWijst

ACT-therapeut / GGZ-Agoog

Peter

Peter van de Wijst

Margo Valks

Maatschappelijk werker, Psycholoog (i.o.)

Margo

Margo Valks

GGZ-Agoog

Laura

Laura Mevissen

Mascha

Patiëntenadministratie / Secretariaat

Mascha

Mascha Scheepers

Lonneke De Bruijn

GGZ-Agoog

Lonneke

Tijdens mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening kwam ik er al snel achter dat ik het meest geïnteresseerd ben in psychologie. Ik heb mijn stage gedeeltelijk in mijn geboorteland Brazilië gedaan en gedeeltelijk in de verslavingszorg in Nederland. Na mijn studie ben ik een tijd werkzaam geweest als woonbegeleider bij mensen met een verstandelijke beperking. Toen mij via via de kans werd geboden om bij Momentum te beginnen heb ik die meteen met beide handen aangegrepen.

Het mooie van GGZ Momentum is dat ze zowel werknemers als cliënten echt zien en respecteren als mens. Ik vind bij mezelf herkenning met cliënten door mijn adoptiegeschiedenis en vind het mooi om telkens weer te mogen werken met deze bijzondere mensen.

~ Lonneke de Bruijn

Ingrid van Zutven

Systeemtherapeut / SPV

Ingrid

Mijn naam is Ingrid van Zutven. Na jarenlange ervaring als hulpverlener in de psychiatrie en in de verslavingszorg, waar ik met trajecten te maken had met cliënten die zowel opgenomen waren als cliënten die vanuit hun thuis situatie op gesprek kwamen, met cliënten die ondersteund, behandeld of waarbij de “crisis” opgelost moest worden, werd het mij steeds duidelijker dat het gezin, de partner, de kinderen, het systeem, de context erg belangrijk is. Mijn inziens meer dan belangrijk, daar waar de beweging, de verandering, de draai, de mogelijk verloren verbondenheid weer tot stand kan komen. Daar waar je jezelf niet meer verstaat kun je ook de ander niet meer verstaan en samen kun je dit weer ongedaan maken. Daar geloof ik in. Samen! Samen met jou, met je omgeving met ons. Ik werk zo graag bij Momentum omdat ik van mening ben dat Momentum de woorden “dichtbij en betrokken” niet alleen gebruikt maar ze ook waar maakt en dat past zo bij mij.

Yolanda Polman

Patiënten administratie

Yolanda

Yolanda Polman

Janneke

Janneke

~ Janneke Bexkens

Bekijk GGZ Helmond

GGZ Helmond
GGZ Helmond
GGZ Helmond

Actuele wachttijden

Tot intake

Behandeling

Dagbehandeling

Lees ervaringen van cliënten

Johan (45)

Ik was redelijk moedeloos aan het worden, ondanks alle therapieën die ik kreeg en geen verbetering voelde. Toen kwam ik bij GGZ Momentum terecht. Ben er nog niet helemaal, maar ik voel dat het de goede kant op gaat.

Cliënt GGZ Momentum

Susanne (24)

Ik ben nu wel gelukkig, dit had ik 2 jaar geleden niet kunnen zeggen. Ik ben zo blij dat ik niet meer dagelijks aan eten moet denken.

Oud-cliënt GGZ Momentum

Sabine (33)

Ik wil gewoon graag met mezelf aan de slag zodat ik ook weer happy in het leven kan staan, weet waar ik gelukkig van word en die dingen ook kan doen.

Cliënt GGZ Momentum

Justin (26)

Je hebt zelf invloed op de behandeling en mag zelf zeggen wat je nodig hebt. De band met mijn familie is beter dan ooit, wat voorheen problematisch was.

Cliënt GGZ Momentum