Ons behandelteam in Nijmegen

Bij GGZ Momentum Nijmegen werken we met professionals. Dit zijn ervaren behandelaren met een GGZ-opleiding met jaren ervaring op diverse gebieden. Ons behandelteam in Nijmegen bestaat onder andere uit Psychologen, Vaktherapeuten, Psychiaters, Systeemtherapeuten en GGZ-agogen. Hieronder stellen onze behandelaren zich graag aan je voor.

Klinisch Psycholoog

Tanja

GZ Psycholoog

Imke

Psycholoog, GZ-psycholoog i.o.

Femke

GZ-psycholoog

Marthe

Psychiater / Psychotherapeut / Psychoanalyticus

Annemiek

GZ-Psycholoog

Floor

Psycholoog

Bram

Psycholoog i.o. tot psychotherapeut

Grietje

Psycholoog

Elsje

Psycholoog

Ellen

Psychomotorisch therapeut

Daan

Psycholoog

Suze

Psycholoog, Psychotherapeut (i.o)

Nina

Psychiater

Roeland

Psycholoog

Annemarijne

Secretariaat

Saskia

Psycholoog

Merijn

Psycho-, Dramatherapeut

Eefke

Systeemtherapeut

Mieke

Patiënten administratie

Sophie

Patiënten administratie

Anke

Maatschappelijk werker

Anja

Systeemtherapeut

Marie-Jeanne

Psychotherapeut

Frans

Secretariaat

Sabine

GZ-psycholoog i.o.

Judith

Dramatherapeut i.o

Iris

Jouw foto hier?

Klinisch Psycholoog

Tanja

Mijn naam is Tanja. Sinds januari 2019 ben ik met veel plezier in dienst van GGZ Momentum als behandelaar en als praktijkopleider. Mijn loopbaan als psycholoog is ruim 20 jaar geleden begonnen in de eerstelijnszorg en het algemeen ziekenhuis. Daar heb ik met verschillende doelgroepen (kinderen, volwassenen, ouderen) en met heel diverse problematiek gewerkt. Gaandeweg ben ik me steeds meer gaan toeleggen op psychotherapie en het behandelen van (complexe) persoonlijkheidsproblematiek. Voor de start bij Momentum heb ik lange tijd als groepspsychotherapeut gewerkt in een gespecialiseerde derdelijns instelling voor persoonlijkheidsstoornissen. Ook met het behandelen van eetstoornissen heb ik affiniteit.
GZ Psycholoog

Imke

Psycholoog, GZ-psycholoog i.o.

Femke

GZ-psycholoog

Marthe

Ik ben Marthe en ik werk sinds mei 2019 bij GGZ Momentum in Nijmegen als GZ-psycholoog. Ik ben gespecialiseerd in complex trauma/complexe PTSS en ben practitioner EMDR. Daarnaast werk ik graag met schemagerichte therapie en ben ik VGCT geregistreerd. Ik maak onderdeel uit van de 2 daagse verslavingsdeeltijd en verricht diagnostisch onderzoek.

Ik vind het belangrijk om mensen holistisch te behandelen omdat alle klachten en kernideeën van iemand niet los van elkaar staan. Ik vind het zinvol om bijvoorbeeld verslaving en traumabehandeling of verslaving en persoonlijkheidsproblemen parallel te kunnen doen. Dat doen we bij Momentum en daarom vind ik dit een fijne werkplek die past bij mijn visie.

Mijn ervaring hier voor is breed; ik heb onder andere 8 jaar gewerkt bij een factteam (mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen), 7 jaar in de verslavingszorg, 2 jaar in de eerstelijn.

Psychiater / Psychotherapeut / Psychoanalyticus

Annemiek

GZ-Psycholoog

Floor

Psycholoog

Bram

Hee! Ik ben Bram en ben sinds eind 2018 werkzaam als Psycholoog bij Momentum. Ik vind het fascinerend om te onderzoeken waarom we ons als persoon gedragen zoals we doen. Hoe onze gedachtes, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen en waar het mogelijk vandaan komt. Ieder mens is hierin uniek en dat maakt het werk ook zo leuk en uitdagend.

Naast mijn werk als psycholoog heb ik affiniteit met voetbal en ben ik dan ook geregeld op de voetbalvelden te vinden.

Het fijne van GGZ Momenten vind ik dat iemand als persoon welkom wordt geheten en het contact tussen cliënt en behandelaar laagdrempelig is. De cliënt wordt niet alleen gezien als persoon met zijn aanmeldklacht, er wordt breder gekeken naar wie de cliënt is met zowel zijn sterke als minder sterke kanten. Met hierdoor de mogelijkheid om cliëntgerichte zorg te bieden en te bekijken welke insteek van behandeling passend is bij de persoon.

Ik vind het fijn om bij GGZ Momentum te werken omdat er de mogelijkheid is om buiten de kaders te mogen denken en je hierdoor de cliënt meer centraal kan zetten!

Psycholoog i.o. tot psychotherapeut

Grietje

Ik werk sinds 2012 bij GGZ Momentum Nijmegen als psycholoog. Ik kan me nog herinneren dat ik me meteen thuis voelde toen ik hier kwam werken. Ook al was ik jong en onervaren, ik mocht meteen ‘meedoen’ en met vallen en opstaan mijn pad bewandelen. Net als de mensen die hier in zorg komen! Dat vind ik zo mooi en krachtig aan de aanpak van GGZ Momentum; je mag als cliënt op je eigen tempo, op jouw manier, de eens verloren regie over je leven weer terugvinden.

En dan hoeft dat niet meteen perfect, want leren zonder in je valkuilen te trappen is onmogelijk.

Ik hoop dat als je hier in zorg komt, ik je mag begeleiden in dat proces. Met als doel het contact met je eigen kompas te herstellen en je zo het gevoel (terug) te geven dat je je leven mag leven zoals jij dat wilt.

Psycholoog

Elsje

Ik ben Elsje en werk in de functie van psycholoog bij GGZ Momentum. In 2015 ben ik voor de liefde van Nijmegen naar Den Haag verhuist, maar een paar jaar later ben ik met mijn gezin teruggekeerd in deze stad, waar ik tijdens mijn studie zo verliefd op ben geworden. Naast mijn gezin, werk en Nijmegen, hou ik ook erg van kamperen en de koude winter maanden.

Psycholoog

Ellen

Mijn naam is Ellen en woon in Nijmegen. Ik ben vanaf jongs af aan al nieuwsgierig naar waarom mensen doen wat ze doen en ben er daarom mijn vak van gaan maken. Na de opleiding creatieve therapie (beeldend) ben ik verder gaan studeren in de gedragswetenschappen en afgestudeerd orthopedagoog. De afgelopen jaren heb ik in de jeugdzorg en jeugd GGZ gewerkt als behandelcoördinator/orthopedagoog en gezinsbehandelaar.

Sinds augustus 2019 ben ik als psycholoog werkzaam bij GGZ Momentum en in dit vak aan het bijscholen. Het prettige aan het werken bij Momentum vind ik dat veel bespreekbaar is, het delen van kwetsbaarheid een kracht is en het de weg is naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit geldt niet alleen voor cliënten, ook voor collega’s onderling. De afwisseling tussen individuele- en groepsbehandeling spreekt mij aan, naast de ruimte voor eigen input.

Vanaf mijn 17e ben ik zelf in herstel van een eetstoornis. Tegenwoordig zet ik mijn ervaring in herstel ook regelmatig in tijdens mijn werk. Het uitspreken van herkenning en delen van eigen ervaring kan een positieve invloed hebben voor het herstel van cliënten.

Naast mijn werk word ik blij van de natuur/afwisseling van de seizoenen, reizen, leuke dingen doen met mijn vriend, vrienden en familie, bakken & koken, wielrennen en nog van zoveel meer.

Psychomotorisch therapeut

Daan

Ik ben Daan, psychomotorisch therapeut van beroep. Vanaf 1 maart 2017 ben ik werkzaam bij GGZ Momentum.

Wat mij aanspreekt in het werken bij GGZ Momentum zijn de korte lijntjes naar cliënten en dat er naar de mens als geheel gekeken wordt en er niet alleen de klacht waarmee iemand binnenkomt. Het werken met individuele cliënten in  combinatie met werken in een groep vind ik erg prettig.

Als PMT’er werk ik met het lichaam als uitgangspunt. Het lichaam vertelt meer dan alleen woorden kunnen omschrijven. Dit wordt in oefeningen en spel zichtbaar en dat geeft ruimte om te leren en verder te ontwikkelen.

Psycholoog

Suze

Psycholoog, Psychotherapeut (i.o)

Nina

Mijn naam is Nina. Na mijn opleiding Communicatie Management in Utrecht trok de zorgsector mij meer dan de commerciële sector. Ik wilde graag mensen helpen. Ik besloot Psychologie te gaan studeren op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na mijn bachelor heb ik de master Gezondheidszorgpsychologie afgerond. Ik heb stage gelopen bij Overwaal, Centrum voor Angststoornissen. Na mijn studie was ik werkzaam bij de GGZ Oost Brabant in Veghel. Ik had hier een werkervaringsplek als psycholoog en werkte met volwassenen met angst- en stemmingsproblematiek. Daarnaast werkte ik als psycholoog bij het Centrum voor Psychisch Herstel in Rosmalen. Hierna kreeg ik de mogelijkheid om bij GGZ Momentum te solliciteren, wat mij een interessante uitdaging leek. De visie van GGZ Momentum paste bij mij. Je niet alleen richten op de klacht van de cliënt, maar tevens op de persoon zelf en zijn of haar omgeving. Ik werk met veel plezier als psycholoog bij GGZ Momentum. De informele en persoonlijke sfeer spreekt mij aan. Bovendien zorgt de combinatie van individuele cliënten en het werken met groepen voor afwisselend werk.

Psychiater

Roeland

Psycholoog

Annemarijne

Secretariaat

Saskia

Ik ben Saskia en werk sinds maart 2016 met veel plezier op het secretariaat in Nijmegen. Ik heb het hier erg naar m’n zin. De manier van werken past helemaal bij mij omdat ik geïnteresseerd ben in de mens als individu en dan ook onbevooroordeeld met mensen om ga ongeacht hun hulpvraag, hierbij probeer ik iemands gedrag te begrijpen in plaats van het te veroordelen.

Voor velen is het immers een hele stap om na lange tijd te hebben geworsteld met hun verslaving, eetstoornis of persoonlijkheidsproblematiek hulp te durven vragen. Als je mij aan de telefoon krijgt, mag ik bijdragen om die spanning weg te nemen, dat vind ik mooi om alle soorten van mensen op hun gemak te stellen. Als iemand dan naderhand zegt: “Bedankt dat je me zo gerustgesteld hebt” doet dat me goed en weet ik dat de eerste stap gezet is in de goede richting!

Psycholoog

Merijn

Psycho-, Dramatherapeut

Eefke

Ik ben Eefke. Ik heb de afgelopen jaren als dramatherapeut gewerkt binnen de high intensive care afdelingen waar volwassenen behandeld worden die te maken hebben gehad met complex trauma en verwaarlozing. Mijn expertise als dramatherapeut heb ik verder uitgebreid middels de opleiding Psychodrama. Vanaf februari 2021 ben ik werkzaam bij Momentum.

Mijn persoonlijke handelsmerk bestaat uit; contact maken op een warme manier, nieuwsgierig en belangstellend, zoeken naar een afstemming op het gebied van uitdagingen aangaan, grenzen bewaken en verleggen en ruimte innemen; mogen toekomen aan dat wat je als mens nodig hebt. Een belangrijke basis vind ik het opbouwen van een veilige therapeutische relatie.

Ik moedig de ander aan om tot die persoonlijke, nieuwe (speelse) ervaring te komen waarbij (faal)plezier en (zelf)vertrouwen bekrachtigd wordt. Binnen het speelveld kan er van alles; oefenen, experimenteren en uitproberen. Drama oefeningen zetten je in beweging en in de beleving. Het stimuleert om van denken naar doen te gaan en nodigt uit om je emoties te uiten. Spelplezier is een belangrijke factor binnen dramatherapie wat helpend kan doorwerken tijdens confronterende momenten.

In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin, familie en vrienden. De natuur en wat dit geeft, biedt mij vaak ontspanning bijvoorbeeld tijdens een fietstocht. Koken en bakken vind ik leuk en gezellig om te doen.

Systeemtherapeut

Mieke

Patiënten administratie

Sophie

Loop eens binnen bij Patiëntenadministratie, wij zijn er voor al jullie vragen, en de koffie staat klaar.

Patiënten administratie

Anke

Loop eens binnen bij Patiëntenadministratie, wij zijn er voor al jullie vragen, en de koffie staat klaar.

Maatschappelijk werker

Anja

Hai, mijn naam is Anja en ik woon sinds 2018 in Cuijk. Sinds maart 2020 mag ik het team in Nijmegen versterken als Maatschappelijk Werker bij GGZ Momentum. Tijdens mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de HAN heb ik gemerkt hoe blij ik word als mensen (weer) in hun eigen kracht komen te staan. Door de mens centraal te stellen en te onderzoeken wat de wensen van iemand zijn, merk ik dat ieder mens een heleboel krachten en talenten in zich heeft. Je krachten (terug)vinden zijn mijn inziens heel belangrijk voor een duurzaam herstelproces. Door samen het pad te bewandelen aan de hand van de leefgebieden en op zoek te gaan naar die krachten en talenten worden mensen steeds meer zelfredzaam.

De visie van GGZ Momentum sluit dan ook uitstekend aan bij mijn persoonlijke visie. Ik merk dat je bij GGZ Momentum gezien en gehoord wordt!

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit; een aantal keer per week train ik met mijn hardloopmaatjes in de natuur, ik klets geregeld bij met mijn familie en vrienden en als ik honden tegenkom, móeten die natuurlijk even geknuffeld worden. Naast de deur uit gaan, kan ik ook erg genieten van het leven in huis. Het lezen van een boek op de (tuin)bank, het bekijken van een spannende serie en het luisteren naar muziek.

Wellicht tot ziens!

Systeemtherapeut

Marie-Jeanne

Psychotherapeut

Frans

Secretariaat

Sabine

GZ-psycholoog i.o.

Judith

Dramatherapeut i.o

Iris

Jouw foto hier?

GGZ Momentum is aan het groeien. Heb je affiniteit met onze doelgroep? Wacht dan niet met solliciteren op één van onze vacatures.

Mail naar: sollicitaties@ggzmomentum.nl

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap