Wie kunnen wij helpen?

Bijna alle vormen van verslaving

GGZ Momentum behandelt in principe alle vormen van verslaving met uitzondering van GHB-verslaving, heroïne en andere opiaatverslavingen. Met alle vormen van verslavingen bedoelen we problemen met het gebruik van middelen zoals: alcohol, cannabis, speed, cocaïne, XTC, ketamine, medicijnen (zoals kalmeringstabletten, denk aan Benzodiazepine of Ritalin), en het snuiven van vluchtige middelen (lijm, terpentine, benzine,etc.).

 

Waarom wij sommige drugsverslavingen niet behandelen

We menen dat GHB verslaving, heroïne en andere opiaatverslavingen vaak door hun ernst een ander behandeltraject behoeven waarin meer zorg is voor de lichamelijke kant van de verslaving. Dat is een vorm van zorg die wij kwalitatief niet kunnen bieden op het niveau waarop we onze zorg willen bieden. We menen dat de omliggende reguliere zorginstellingen, die gespecialiseerd zijn in de behandeling van verslaving, op dit punt een behandeling bieden die kwalitatief op een niveau ligt dat wij niet kunnen behalen voor deze vormen van verslaving. Het behandelen van deze verslaving vereist intensieve verpleegkundige zorg die wij momenteel niet in huis hebben.

Anorexia Nervosa

GGZ Momentum behandelt bijna alle vormen van eet- en gewichtsproblemen. De ondergrens bij anorexia nervosa is een BMI van 17. Heb je een BMI dat onder de 17 is, kunnen wij geen passend behandelaanbod doen. Hiervoor is zorg nodig die wij niet kunnen bieden. Wil je hier meer uitleg hierover dan kun je contact met ons opnemen.

Heroïne en andere opiaten

Kortom, omdat wij niet de kwaliteit van zorg kunnen bieden zoals we gewend zijn, hebben we besloten om mensen met een heroïne en opiatenverslaving geen zorgaanbod te doen.

Meer informatie?

Mocht je vragen hebben of twijfel je of jouw psychische klacht wel door ons behandeld kan worden? Neem dan contact met ons op via (+31) 073 204 80 20 of stuur ons een email. Wij zullen proberen jouw vraag z.s.m. te beantwoorden.

Openingstijden

Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur


Contact

Is jouw vraag niet beantwoord?
Neem contact op: 073 204 80 20