Psychische klachten

Hulp bij psychische klachten

Ervaar jij door jouw psychische klachten minder plezier en/of meer druk in het leven? Voel jij je bijvoorbeeld somber, verward, angstig of gespannen? Ontloop jij liever situaties die jij belastend of moeilijk ervaart? Psychische klachten komen in veel vormen voor, van hoogsensitiviteit tot borderline, van een angststoornis tot een verslaving. Psychische klachten kunnen ontstaan door de eisen die er aan je worden gesteld op sociaal vlak, op het werk, op school of binnen het gezin. Hebben de klachten veel invloed op jouw dagelijks leven? Je staat er niet alleen voor, wacht niet langer en vraag ons om hulp.

Onderliggende problematiek kan ontstaan door:

  • Prestatiedrang
  • Perfectionisme
  • Terughoudendheid in sociale contacten
  • Een hoge mate van onzekerheid
  • Altijd aardig gevonden willen worden
  • Stressgevoelig
ggz-momentum-logo-vogel (2)

Perfectionisme, terughoudendheid in sociale contacten, onzekerheid, een grote behoefte om aardig gevonden te worden?

Herken je dit?

Onderliggende problematiek

Verslavingsgevoelige mensen hebben vaak last van prestatiedrang, perfectionisme of juist gedrag dat kenmerken heeft als terughoudendheid in sociale contacten, een hoge mate van onzekerheid, een grote behoefte om aardig gevonden te worden en stressgevoelig zijn. Als je dergelijke kenmerken hebt, loop je een verhoogde kans om bijvoorbeeld in een bepaalde levensfase, of onder bepaalde aanhoudende omstandigheden zoals een hoge werkdruk of een traumatische ervaring, gebruik te maken van middelen om de spanningen wat te verlagen.

Heel bekend is bijvoorbeeld het drankgebruik om je tijdens een feestje of een praatje wat comfortabeler en losser te kunnen voelen.

Verslavings- en eetproblemen komen dus nooit alléén voor, maar gaan vrijwel altijd gepaard met bijkomende klachten. Door eerst deze onderliggende klachten aan te pakken zorgen we ervoor dat je beter in je vel komt te zitten en dat je je zelfvertrouwen terug krijgt. Je merkt dat je niet meer hoeft te gebruiken of obsessief met eten hoeft om te gaan om je goed te voelen.

Diagnostiek en behandeling

Bij verslavingsproblematiek kunnen wij pas een juiste diagnose stellen als je een zekere tijd nuchter en clean bent. Daarom kijken we na het klinische traject opnieuw naar wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen.

Onze hulp bij psychische klachten

Ben je op zoek naar professionele hulp om van je psychische problemen af te komen? Bij GGZ Momentum is het mogelijk om direct een afspraak te maken waarbij wij samen jouw persoonlijke situatie in kaart gaan brengen. Om de effectiviteit van de behandelingen te vergroten is het belangrijk om in een vroeg stadium eventuele ernstigere problemen voor te zijn. De behandeling van psychische problematiek is intensief maar bewezen effectief. Kom je bij ons in behandeling voor jouw psychische klachten? Dan hoeft je niet opgenomen te worden en (ver)blijf je in je eigen vertrouwde omgeving.

Direct hulp nodig?

Wil je een afspraak maken? Bel met een locatie naar keuze of meld je aan via ons aanmeldformulier.

Bekijk onze locaties

Vind een locatie bij jou in de buurt!

 

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap