Jouw Momentum

Sta jij bij ons op de wachtlijst?

(Of kun je om een andere reden langere tijd niet terecht bij GGZ Momentum?)

Hoe kom je de tijd dat je moet wachten op hulp zo goed mogelijk door? Op veel plekken zijn initiatieven ontstaan, zo ook binnen GGZ Momentum. Vaak ontstaat dit vanuit mensen die zelf ervaring hebben met psychische problemen die hulp en advies, een luisterend oor of activiteiten bieden. Ook bij cliënten- en familieorganisaties en bij de cliëntenraad kun je terecht voor ondersteuning. Wij begrijpen dat hulp zoeken al voor velen een moeilijke stap is waarvoor moed nodig is. Wanneer je na je aanmelding niet direct in behandeling kan is het belangrijk om tijdens die overbruggingsperiode hulp te krijgen waar jij behoefte aan hebt. Wij hebben met onze cliëntenraad en zorgspecialisten een selectie gemaakt waar jij met al je vragen terecht kan.

Momentje

Wanneer jij je bij Momentum aanmeldt ontvang je automatisch een uitnodiging voor toegang tot Momentje. Momentje is een online omgeving met een aantal tools en modules waar je eventueel zelf alvast mee aan de slag kan.

Niet aangemeld bij Momentum? Geen probleem! Ook zonder aanmelding bij Momentum kun je zelf een inlog aanvragen om toegang te krijgen tot Momentje. Stuur dan een bericht naar info@ggzmomentum.nl en geef aan dat het om het "aanvragen van een Momentje account" gaat.

Zelfhulpgroepen

AA - Alcoholics Anonymous (anonieme alcoholisten Nederland)

‘Anonieme Alcoholisten Nederland’ is een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun ervaring, kracht en hoop met elkaar delen om hun gemeenschappelijk probleem op te lossen en anderen te helpen bij het herstel van hun alcoholisme.

Lees meer >

NA Online Meetings (wegens Corona periode)

NA is een niet-commerciële gemeenschap van herstellende verslaafden die elkaar helpen clean te blijven door geregeld samen te komen. Dit is een programma met als uitgangspunt volledige onthouding van alle drugs. Het verlangen om te stoppen met gebruiken is de enige voorwaarde om lid te zijn.

Lees meer >

SLAA - Anonieme seks- en liefdes verslaafden

Anonieme seks- en liefdeverslaafden (S.L.A.A.) is een op de 12 Stappen en 12 Tradities georiënteerde gemeenschap. Een gemeenschappelijke noemer in obsessief-dwangmatige patronen, waardoor individuele verschillen in geslacht of seksuele voorkeur niet ter zake doen.

Lees meer >

CA - Cocaine Anonymous (CA anonieme verslaafden Nederland)

Maak je je wel eens zorgen over de hoeveelheden drugs of drank die je gebruikt? Cocaine Anonymous is een groep van, door en voor verslaafden die bij elkaar komen. CA is ervan overtuigd, dat niemand voor een ander kan uitmaken of hij of zij verslaafd is die ontdekking kan alleen de persoon zelf doen.

Lees meer >

OA - Anonieme overeters

Anonieme Overeters biedt een effectief herstelprogramma voor mannen en vrouwen met een eetprobleem. Bij OA komen mensen bij elkaar in groepsbijeenkomsten en werken aan vrijheid van voedselobsessie door de Twaalf Stappen van de Anonieme Overeters te doorlopen. Je hoeft het gevecht niet alleen aan te gaan.

Lees meer >

AGOG - Stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers

De stichting AGOG is een organisatie die hulp biedt aan mensen die problematisch gokken en aan mensen die problemen hebben met het gokgedrag van iemand die hen lief is. Dit gebeurt in de vorm van structurele groepsbijeenkomsten van anonieme gokkers en de naasten van de gokkers.

Lees meer >

Informatief

GZ-plein

GZ-Plein is er voor jouw (mentale) gezondheid: van blogs tot artikelen en van podcasts tips tot zelf aan de slag met online trainingen. De online trainingen (modules) op GZ-Plein worden gratis aangeboden door GZ-Plein. Je kunt direct aan de slag met diverse onderwerpen, aan de hand van vijf thema's: mentale veerkracht, sociaal verbonden, fysiek fit, zinvol leven en grip op je leven.

https://gz-plein.nl/

Informatie over alcohol en drugs

Meer informatie over middelen vind je op de website van Trimbos instituut. Het Trimbos-instituut baseert zich in de berichtgeving over alcohol, tabak en drugs op de laatste inzichten uit de wetenschap en streeft daarbij naar objectiviteit in al haar uitingen.

https://www.trimbos.nl/

Magazine: Lef

Lef Magazine is het eerste (en enige) publiekstijdschrift voor verslaafden in herstel, hun naasten en familieleden. Daarnaast zijn we er ook voor hulpverleners en iedereen die zich interesseert in alles wat met verslavingszorg te maken heeft.

https://lef-magazine.nl/

Boek: Machteloosheid

Iedereen voelt zich wel eens machteloos. Soms kan die machteloosheid je echter zodanig in de weg zitten dat het je dagelijkse bezigheden belemmert. Daarover gaat dit boek.

Bekijk het boek hier

E-Health

Meditatie: Insight timer

Een gratis meditatie app met een erg groot aanbod! Je kunt hierbij kiezen uit ‘Slaapproblemen’, ‘Omgaan met angst’, ‘Stress’ en ‘Meditatie muziek’. De grootste verzameling van meditatie met begeleiding.

Bekijk app >

Dagelijkse positieve reminders: I am

Een klein steuntje in de rug om positieve kanten van het leven te zien door o.a. een dagelijkse spreuk. Leer het negatieve te herkennen, richt de focus op de dingen die je energie geven, mogelijkheden herkennen en benutten.

Bekijk app >

Zeg maar dag tegen slechte gewoontes

New habit: Een app die je helpt om nieuwe gewoontes aan te leren en daarnaast slechte gewoontes kan helpen afleren.

Bekijk app >

Hoe was jouw dag?

Mood tracker: Elke dag kan je een stukje schrijven over je dag en je emoties bijhouden.

Bekijk app >

Je angst beheren?

Self help anxiety management: ‘SAM’ is een vriendelijke app die een waaier van zelfhulpmethoden voor mensen die serieus zijn over het leren om hun angst te beheren biedt. Ontwikkeld door o.a. een universiteit team van psychologen.

Bekijk app >

Verstrikt in je eigen hoofd?

Wysa: Soms raken we helemaal verstrikt in ons hoofd, zijn we niet in staat om verder te gaan. Wysa is goed in het helpen om hiervan los te komen. Mede ontworpen door therapeuten, coaches en gebruikers.

Bekijk app >

Mindful bezig zijn?

VGZ mindfulness coach: Wil je meer in het hier en nu leven? Beter omgaan met stress? Zelfbewuster worden? Oftewel: mindful zijn? De gratis VGZ Mindfulness coach helpt je hierbij.

Bekijk app >

ggz-momentum-logo

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap