GGZ Momentum Breda

Wij bieden hulp aan mensen met psychische klachten, eetproblemen en verslaving. Ieder persoon gaat anders met zijn of haar problemen om. Kom je er zelf niet uit en wil jij graag geholpen worden door een betrokken behandelteam in Breda? Wacht niet langer en neem contact met ons op.

Bellen met GGZ Momentum

Bel ons

076 – 304 00 15

Routebeschrijving GGZ Momentum

Adres en Route

Ceresstraat 4, 4811 CC

Mailen met GGZ Momentum

Email

Stuur ons een bericht

Aanmelden bij GGZ Breda

Heb je hulp nodig en ben je op zoek naar een warme, betrokken en professionele GGZ in Breda? Wij helpen jou graag! Als jouw psychische problemen bijvoorbeeld na de behandeling in de Basis GGZ nog niet zijn opgelost of de problemen van complexere of ernstigere aard zijn, kan de huisarts doorverwijzen naar de gespecialiseerde (specialistische) GGZ zoals GGZ Momentum.

Stappenplan intake en behandeling

  • Verwijzing nodig via huisarts
  • Meld je aan (aanmeldformulier of bel ons)
  • Er vindt een telefonische kennismaking plaats
  • Vul een vragenlijst in (m.b.t. jouw klachten)
  • Je wordt ingepland voor een intake
  • Gesprek met een behandelaar
  • Je krijgt een behandeladvies (soms is dat een doorverwijzing)
  • Start van jouw behandeling

Openingstijden Breda

Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Contact

Is jouw vraag niet beantwoord?
Neem contact op: 076 304 0015

Behandelingen

De behandeling stemmen wij samen met jou af en kan bestaan uit bijvoorbeeld: gesprekken, individueel en/of in groepsvorm. Daarnaast kunnen er cursussen en trainingen worden gevolgd als ook intensieve behandeling die uit meerdere dagdelen bestaat. Eveneens kan ook jouw omgeving zoals bijvoorbeeld je partner, gezin of familie bij de behandeling betrokken worden.

Therapieën

GGZ Momentum Breda maakt gebruik van verschillende behandel- en therapievormen. De vormen van therapie die worden ingezet zullen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften en hulpvraag.

Deeltijden in Breda

Deeltijd: 3-daagse deeltijd
Wanneer:
 Iedere dinsdag, donderdag en vrijdag
Thema’s: Exposure, Systeemgroep, Terugvalpreventie, Evaluatiegesprek, Sociaal Maatschappelijke Groep, CGT, Modigroep, Beeldende therapie

Team
Bekijk ons behandelteam in Breda
Actuele wachttijden
Bekijk wanneer jij in Breda terecht kan
In behandeling?
Wil je weten of wij jou kunnen helpen?

GGZ Momentum biedt de best mogelijke zorg aan haar cliënten. Wij proberen op zoveel mogelijk manieren onze kwaliteit continu te verbeteren. Dat doen we door middel van interne en externe opleidingen, onderwijs, supervisie, intervisie en vakgroepoverleggen.

Ook op locatie Breda werken wij met een zelfstandig multidisciplinair team bestaande uit: psychiaters, klinisch psychologen, (GZ)-psychologen, psychotherapeuten, vaktherapeuten en systeemtherapeuten. Door zonder management te werken zijn de lijnen binnen de organisatie kort. Naast professionals spelen ook ervaringsdeskundigen een rol, waardoor de zorg vanuit het perspectief van de cliënt wordt georganiseerd.

Bekijk en geef jouw mening
op ZorgkaartNederland!

Ik voel mij veilig, er is oog en ruimte voor iedereen in de groep

Erik (31), ex-cliënt

“Ik mag met trots vertellen dat er binnen GGZ Momentum kansen worden geboden en er wordt geïnvesteerd in personeel. Het is een leerinstituut die open staat voor ontwikkeling en persoonlijke groei en waar ontplooiing een centraal begrip is, maar nog belangrijker een veilige plek waar je gewoon jezelf mag zijn.”

Stef Couwenberg (HR Manager, GGZ Momentum)

Behandelteam Breda

Jessica Koschnick

Psychiater

Jessica

~ Jessica Koschnick

Psychiater

Jeroen

~ Jeroen Novak

Psychotherapeut

Martine

GZ-Psycholoog / Systeemtherapeut (i.o.)

Sabrina

Als enige Belg in de organisatie ben ik ook mijn carrière gestart in België na de opleiding Psychologie in Gent gevolgd te hebben. Door verschillende jaren te werken met palliatieve oncologische patiënten is mijn behoefte gegroeid om de belangrijke naasten van de patiënt mee te betrekken in de begeleiding van vaak uiteindelijk terminale kankerpatiënten.

Vanuit die behoefte ben ik verscheidene jaren geleden ook de opleiding Systeemtherapie gaan volgen aan de Interactie-academie in Antwerpen. Het systeemdenken is voor mij ondertussen zo vanzelfsprekend geworden als ademhalen. De klachten waarmee cliënten komen, kan je niet isoleren en individualiseren maar beschouw ik als het resultaat van complexe beïnvloedingen. Je wordt beïnvloed door anderen in je omgeving en jij beïnvloedt ook anderen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, in stand gehouden worden, versterkt worden, maar ook verzacht worden.

De visie van Momentum sluit hier heel mooi bij aan. Zowel cliënt als zijn omgeving staan centraal. Belangrijke naasten worden betrokken d.m.v. het familie- en naastenprogramma, partnerrelatiegesprekken, gezinsgesprekken en systeemgroepen.

Verder heb ik nog een postuniversitaire opleiding Psychodiagnostiek voor Volwassenen gevolgd in Leuven waardoor ik als GZ-psychologe ook een steentje kan bijdragen in de organisatie. Deze opleiding heeft me in staat gesteld om op psychodiagnostisch vlak mijn theoretische kennis te verdiepen.

~ Sabrina de Smet

GZ-Psycholoog / Cognitief gedagstherapeut

Deborah

Sinds 1 maart werk ik bij Momentum in Breda. Hiervoor heb ik ruim 6 jaar bij een GGZ organisatie in Breda gewerkt, daarvoor een jaar bij een GGZ organisatie in Rotterdam op de afdeling angststoornissen en daarvoor heb ik gewerkt bij een andere GGZ organisatie in Rotterdam, eerst in de chronische psychiatrie en vervolgens in de sociale psychiatrie. Wat opleiding betreft heb ik de cognitieve gedragstherapie route gevolgd, de GZ-opleiding en schematherapie.

In de jaren dat ik heb gewerkt als psycholoog heb ik altijd graag in teamverband gewerkt, om elkaar scherp te kunnen houden en om elkaar te steunen, maar ook voor de gezelligheid. Ik denk ook dat dit wat mij betreft de kwaliteit van de behandelrelatie en de behandeling ten goede komt. De rode draad door mijn verschillende werkplekken heen is eigenlijk altijd het werken met mensen met persoonlijkheidsproblematiek geweest. Dat interesseert mij ook enorm. Wat maakt dat mensen zijn wie ze zijn? Ik vind het prettig met mensen hier naar op zoek te gaan en met mensen een behandeling aan te gaan waarin we samen kunnen werken en om mensen langer te kunnen volgen en mee te lopen in hun proces. De laatste jaren ben ik erg enthousiast aan de slag met schematherapie.

Ik ben erg enthousiast geraakt door de ervaringen en verhalen van collega Sabrina, die ik nog kende van mijn vorige werkplek. Het ingaan op onderliggende problematiek binnen een, voor mij, relatief kleine instelling die een persoonlijke en betrokken benadering ademt, die ik ook in de kennismakingsgesprekken heb ervaren, maakten dat ik de overstap heb gemaakt. Inmiddels voel ik me in de tijd dat ik hier werkzaam ben, op mijn plek.

~ Deborah Kuijpers

GZ-psycholoog

Kim

Tijs van Zoest

GZ-Psycholoog

Thijs van Zoest

Na mijn masterstage klinische psychologie te hebben volbracht bij GGZ Momentum, ben ik sinds januari 2015 werkzaam als psycholoog. In 2015/2016 heb ik een half jaar klinisch werk mogen verrichten in Zuid-Afrika en vanaf september 2017 volg ik de opleiding tot GZ-psycholoog. Mijn werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het verrichten van psychodiagnostiek en het geven van individuele en groepsbehandelingen. Ik heb onder andere ervaring met Mindfulness, cognitieve gedragstherapie en het 12-stappen Minnesota Model.

Mijn belangstelling voor de menselijke psyche ontstond uit een groeiende ontevredenheid die ik ervoer tijdens mijn economische studie. Het reduceren van de mens tot producten en variabelen druiste in tegen mijn normen en waarden. Vanuit dit innerlijk conflict besloot ik van studie over te stappen en psycholoog te worden. Uit de oorspronkelijke behoefte om mensen te beschouwen als complexe wezens vloeide mijn visie voort over psychisch leed en de behandeling hiervan. Ik ben ervan overtuigd dat cliënten het beste geholpen worden door ze te begrijpen vanuit meerdere perspectieven die het meest passend zijn bij de persoon als geheel, variërend van een existentieel tot gedragsmatig perspectief. Ik werk met veel plezier bij GGZ Momentum mede omdat het hier mogelijk is om betrokken hulp te verlenen aan personen en niet producten.

GZ-Psycholoog (i.o)

Merel

Systeemtherapeut

Mariette

~ Mariette Cortvriendt

Yolande Faber

Systeemtherapeut

Yolande

Mijn naam is Yolande Faber en sinds augustus 2016 werk ik als systeemtherapeut bij GGZ Momentum.
Na vele jaren werkzaam te zijn geweest binnen de geestelijke gezondheidszorg vond ik het tijd om de overstap te maken naar GGZ Momentum.

Sinds 1996 werk ik als relatie en gezinstherapeut, hiernaast heb ik ook individuele en groepsbehandelingen gegeven
Ik heb de overstap naar Momentum gemaakt omdat ik in het werken de mens en de relatie die je met elkaar hebt centraal stel. Bij Momentum is hier ruimte voor. De behandeling richt zich niet alleen op de klachten maar ook op de onderliggende patronen die deze veroorzaken of in stand houden.

Ook worden de naasten van degene die in behandeling is bij de behandeling betrokken en dit vind ik belangrijk .
Mijn affiniteit ligt in het werken met partnerrelaties, en gezinnen. Om samen op zoek te gaan naar de betekenis van de klachten en dan de verbindingen proberen te herstellen.

~ Yolande Faber

Eva van Broekhoven

Psycholoog

Eva van Broekhoven

Werken met mensen met een verslaving deed ik voor het eerst in 2011 tijdens mijn vrijwilligerswerk in Indonesië en is een blijvend interessegebied gebleven. Daarna kreeg ik meer inzicht in behandelen van ander soort problematieken en hoe divers de uitingen daarvan ook zijn; onderliggend zie ik vaak dezelfde worstelingen. Ik probeer tijdens mijn behandeling elke persoon vanuit zijn of haar unieke context te benaderen. Ik houd van dit werk.

Momentum is een organisatie waar ik mezelf kan zijn, mijn persoonlijke ervaring kan toepassen ten dienste van anderen en mijn creativiteit in kwijt kan. Dat wat we uitdragen: persoonlijk, betrokken, dichtbij, is zowel in de benadering van cliënten, als binnen ons team te voelen. Ik heb de ruimte gevoeld om me te kunnen ontwikkelen op een gebied waar ik veel waarde aan hecht: sociale invloed. Ik ben dan ook het meest actief op het gebied van groepstherapie en systeemtherapie.

Psycholoog

Lotte Sloothaak

Vivian Liebregts

Psycholoog

Vivian

~ Vivian Liebregts

Melissa Schoonen

Psycholoog

Melissa Schoonen

Voordat ik startte met Psychologie heb ik de opleiding Grafisch Intermediair gedaan. Tijdens mijn stage kwam ik er achter dat ik eigenlijk meer met mensen wilde werken. En ook altijd nieuwsgierig bleef naar de vraag: Hoe komt het dat mensen in een dezelfde situatie verschillend kunnen reageren? De opleiding Psychologie sloot hier uiteraard op aan. Na het behalen van mijn diploma op de Erasmus Universiteit Rotterdam ben ik de verslavingszorg ingerold. Het was een kleine, groeiende organisatie waar ik veel heb geleerd over verslavingsproblematiek, het Minnesota Model en Cognitieve gedragstherapie. Daarnaast heb ik ook kort met persoonlijkheidsproblematiek gewerkt.

Wat mij aanspreek bij GGZ Momentum is de kleinschaligheid, de korte lijnen en de persoonlijke benadering in het contact met mensen. Ik voelde me ook gelijk op mijn gemak bij de eerste kennismaking.
De diversiteit aan problematiek maakt het werk voor mij zo leuk. Het blijft afwisselend en het houdt je scherp. Zo ook bij groepsbehandelingen waarin veel dynamiek speelt. Ik ben enthousiast over groepsbehandelingen, want Ik geloof in de kracht van een groep.

Lies

Psycholoog

Lies

~ Lies Theunissen

Asia

Psycholoog

Asia

~ Asia Winius-Ruchlewska

Psycholoog

Lise

~ Lise van Beijsterveldt

Iris

Sociotherapeut

Iris

~ Iris in ‘t Groen

Michel van Elewout

Maatschappelijk werker

Michel van Elewout

Mijn naam is Michel van Elewout en sinds oktober 2017 werkzaam als maatschappelijk werker bij GGZ Momentum. Tijdens mijn opleiding Juridisch Medewerker kwam ik er al snel achter dat ik interesse had in het verhaal achter de mensen. Na het afronden van deze opleiding heb ik dan ook besloten om hier iets mee te doen, zodoende ben ik Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gaan studeren aan Avans Hogeschool in Breda. Tijdens mijn studie heb ik mij via meerdere verdiepingsprogramma’s kunnen richten op onderwerpen die mij interesseren. Zo heb ik mij verdiept in psychische aandoeningen en huiselijk geweld/seksueel geweld.

Tijdens mijn stage bij stichting Veilig Thuis heb ik gewerkt met complexe gezinssystemen waarbij huiselijk geweld of kindermishandeling vastgesteld is. In mijn tijd bij Veilig Thuis heb ik mij wegwijs gemaakt in de sociale kaart en heb ik met veel organisaties samengewerkt. Ik heb ondervonden dat er vaak veel meer schuilgaat achter het huiselijk geweld dan dat men op het eerste gezicht vermoedt en dat men vaak de kracht niet meer weet te vinden om het geweld te doorbreken en terug grip te krijgen op de situatie.

Ik vind de eigen kracht van cliënten (terug)vinden en vervolgens hieruit werken erg belangrijk. Niet zozeer omdat dit de huidige tendens in de maatschappelijke hulpverlening is, maar juist omdat ik het belangrijk vind dat problemen bij de kern worden aangepakt en ik geloof dat de cliënt hier op langere termijn het meeste aan heeft. Je eigen kracht (terug)vinden kan echter een hele zoektocht zijn in tijden waarin je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vind ik het belangrijk dat ik de ruimte krijg om persoonlijke aandacht voor de cliënt te hebben, zodat we samen kunnen werken aan het traject dat de cliënt doorloopt.

GGZ Momentum sluit met haar visie aan bij mijn behoefte aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Dit is terug te zien in de dagelijkse manier van werken en de manier waarop men met de cliënt, maar ook zeker met collega’s omgaat. Ik voel me hier dan ook zeker op mijn plek!

Marijke

Vaktherapeut

Marijke

~ Marijke Esselman

Sandra van der Aa

Patiënten administratie

Sandra

~ Sandra van der Aa

Laura Rooijens

Patiënten administratie

Laura

~ Laura Rooijens

Ellen Franken

Patiëntenadministratie

Ellen

~ Ellen Franken

Ingrid

Receptie / Secretariaat

Ingrid

~ Ingrid van Engelen

Khadija Jardaoui

Receptie / Secretariaat

Khadija

Hallo Allemaal! Mijn naam is Khadija Jardaoui, werkzaam op het secretariaat bij Momentum GGZ. Ik ben sinds 24 november 2014 in dienst. Na diverse banen in verschillende (commerciële) branches heb ik ruim ervaring opgedaan als Secretaresse/Management assistente. In mijn zoektocht naar een nieuwe functie zag ik een leuke baan bij Momentum GGZ. Dit sprak me direct aan! Het gevoel wat hier heerst is meer dan een Zorginstelling!

Bekijk GGZ Breda

GGZ Momentum - Breda
GGZ Momentum - Breda
GGZ Momentum - Breda

Actuele wachttijden

Tot intake

Behandeling

Dagbehandeling

Lees ervaringen van cliënten

Johan (45)

Ik was redelijk moedeloos aan het worden, ondanks alle therapieën die ik kreeg en geen verbetering voelde. Toen kwam ik bij GGZ Momentum terecht. Ben er nog niet helemaal, maar ik voel dat het de goede kant op gaat.

Cliënt GGZ Momentum

Susanne (24)

Ik ben nu wel gelukkig, dit had ik 2 jaar geleden niet kunnen zeggen. Ik ben zo blij dat ik niet meer dagelijks aan eten moet denken.

Oud-cliënt GGZ Momentum

Sabine (33)

Ik wil gewoon graag met mezelf aan de slag zodat ik ook weer happy in het leven kan staan, weet waar ik gelukkig van word en die dingen ook kan doen.

Cliënt GGZ Momentum

Justin (26)

Je hebt zelf invloed op de behandeling en mag zelf zeggen wat je nodig hebt. De band met mijn familie is beter dan ooit, wat voorheen problematisch was.

Cliënt GGZ Momentum