Ambulante behandeling

Wij behandelen de meeste cliënten ambulant. Een ambulante behandeling betekent 1 a 2 keer per week een gesprek met een hoofdbehandelaar op een van onze locaties. Je woont tijdens het traject gewoon thuis en hoeft dus niet bij ons te overnachten. Een ambulant traject wordt begeleid door verschillende behandelaren, zoals psychiaters, psychologen, psychomotorische therapeuten en systeemtherapeuten.

  • Je wordt niet opgenomen
  • 1 a 2 keer per week op onze locatie
  • 1-op-1 gesprekken
  • Groepstherapie
  • Je krijgt een individuele behandelaar

Wat betekent ambulant?

Wij behandelen de meeste cliënten ambulant. Een ambulante behandeling betekent 1 a 2 keer per week een gesprek met een hoofdbehandelaar op een van onze locaties. Je woont tijdens het traject gewoon thuis en hoeft dus niet bij ons te overnachten. Een ambulant traject wordt begeleid door verschillende behandelaren, zoals psychiaters, psychologen, psychomotorische therapeuten en systeemtherapeuten.

  • Je wordt niet opgenomen
  • 1 a 2 keer per week op onze locatie
  • 1-op-1 gesprekken
  • Groepstherapie
  • Je krijgt een individuele behandelaar

De hulpvraag

Tijdens de intake wordt er gekeken wie jouw individuele behandelaar wordt. Deze individuele behandelaar beoordeelt jouw hulpvraag en onderliggende problematiek. Afhankelijk van jouw hulpvraag en zorgbehoefte wordt er een ambulant of een klinisch traject voorgesteld. Afhankelijk van de hulpvraag kan de individuele behandelaar besluiten om naast 1-op-1 gesprekken jouw behandeltraject uit te breiden met bijvoorbeeld dramatherapie, een deeltijdbehandeling, schematherapie of met bijvoorbeeld mindfulness.

Hoe ziet een ambulant traject eruit?

Een ambulant traject bestaat uit individuele therapie en/of groepstherapie:

Gesprekken 1-op-1

Tijdens het gehele behandeltraject behoud je zoveel mogelijk dezelfde individuele behandelaar. Tenzij de zorgbehoefte anders is (je hebt bijvoorbeeld een betere aansluiting bij een andere behandelaar), is het mogelijk om een andere behandelaar toegewezen te krijgen. Dit doen wij altijd in overleg met jou als cliënt en jouw huidige en eventuele nieuwe behandelaar.

Groepstherapie

GGZ Momentum heeft een uitgebreid aanbod aan groepstherapiesessies. Wij zijn van mening dat het werken in groepsverband sterk bijdraagt aan het herstelproces. Herkenning vinden in elkaar en van elkaar kunnen leren door interactie staan hier centraal. De verschillende groepstherapiesessies kun je vinden onder ons aanbod qua therapie.

Geen ambulant traject mogelijk?

Bij afhankelijkheidsproblematiek adviseren we over het algemeen eerst een klinische opname. Wanneer je bijvoorbeeld je verslaving zelf in de hand hebt, is het mogelijk om ambulant te starten. Bij psychische problemen anders dan verslaving ga je vaak ook het ambulante traject in. Zo kan GGZ Momentum een klinische behandeling gaan adviseren.

Meer informatie?

Mocht je vragen hebben over een ambulante behandeling en wat een ambulant traject voor jou kan betekenen? Neem dan contact met een van onze locaties en bel of stuur ons een email. Wij zullen proberen jouw vraag z.s.m. te beantwoorden.

Direct hulp nodig?

Wil je een afspraak maken? Bel met een locatie naar keuze of meld je aan via ons aanmeldformulier.

Bekijk onze locaties

Vind een locatie bij jou in de buurt!

 

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap