Ervaringen van cliënten

Op deze pagina laten we (oud)cliënten van GGZ Momentum aan het woord. Al deze verhalen tonen aan dat er wel degelijk een beter leven te wachten staat. Haal hoop uit de verhalen en heb er vertrouwen in dat een dergelijk leven ook voor jou is weggelegd! De namen die gebruikt zijn in het verhaal betreffen fictieve namen om de anonimiteit te waarborgen.

Zelf een ervaring inbrengen?

Wil jij graag ook jouw verhaal op onze site laten plaatsen? Stuur dan een email met jouw naam en ervaring op naar onze communicatieafdeling, zij zullen vervolgens contact met jou opnemen om samen de te plaatsen ervaring en procedure door te lopen.

Rene, 50 jaar (m)

Alcohol en cannabis

Mijn hele leven lang had ik alles op eigen kracht gedaan, maar hoe vaak ik het ook probeerde de zucht naar alcohol en drugs gebruiken was altijd groter dan mijn wilskracht. Het was frustrerend om te moeten constateren dat, na een paar dagen niet gebruiken, niet alleen mijn geest maar ook mijn lichaam me liet merken dat ik afhankelijk was geworden van alcohol en drugs. Ik kon me niet meer concentreren, sliep niet meer, zat vol met angsten, lag ‘s nachts te zweten, raakte geïrriteerd over alles en raakte steeds meer uitgeput.

Lees volledige verhaal >

Marjon, 40 jaar

Dwangstoornis en eetstoornis

Mijn leven draaide altijd om controle en beheersing. Ik was een meisje met een rijke fantasie, zó rijk dat ik er last van had. Als ik van school terug naar huis liep of ik ging ergens anders naartoe, moest ik altijd exact dezelfde weg teruglopen. Deed ik dat niet, dan zou ik in een andere wereld terecht komen. Daar was ik echt bang voor. In de loop der jaren ontwikkelde ik allerlei dwangmatige routines, ze gaven me houvast. Voorwerpen steeds opnieuw neerzetten en ordenen totdat het ‘goed’ voelde. Op een gegeven moment was ik er de hele dag mee bezig.

Lees volledige verhaal >

Bob, 37 jaar

Verslaafd aan seks en liefde

Je bent vroeg in mijn jonge leven binnen gekomen, samen waren wij een team. Waar ik was, was jij en zo niet dan zocht ik je wel op. Jij hebt mij geholpen met uitzoeken van die passende bril. Deze hielp mij bij de kijk op het leven. Jij hebt mij laten lachen, jij hebt mij laten huilen, maar hoe harder ik lachte, hoe harder ik huilde. En hoe eenzamer ik werd. Jij was the way of life. Normen en waarden heb je van mij afgenomen. Mijn gezicht, mijn identiteit slokte je op. Jij hebt mij letterlijk van binnen en van buiten gesloopt.

Esther, 33 jaar

Verslaafd aan cannabis

Manipuleren, stelen, liegen, niet met het leven om kunnen gaan, isoleren, afsluiten, me anders voelen dan anderen. Maar wat het meest duidelijke is, is dat ik, zodra ik ergens aan begin, geen grens heb ofwel mateloos ben. Toen ik klein was snoepte ik veel, ik wilde altijd meer. Mijn moeder dacht dit op te kunnen lossen door mij een heel grote beker snoep te geven in de hoop dat ik zo misselijk zou worden dat ik voortaan wel van de snoep af zou blijven. Maar toen de beker op was vroeg ik om meer.

Lisa, 59 jaar

Verslaafd aan alcohol

Door mijn verhuizing naar Brabant ben ik mijn sociale netwerk kwijt geraakt. Ik had mijn werk, een zoon die toen in Spanje woonde en de fles. Vooral die fles nam veel tijd in beslag. Ruimte voor iets anders was er nauwelijks. Het leek wel of ik verleerd had gewone, informele gesprekjes te voeren. Daar komt bij dat ik van nature nogal verlegen ben en niet zomaar bij een groepje mensen durf te gaan staan. Waarom nam ik zelf niet meer initiatief?

Jos, 33 jaar

Verslaafd aan alcohol, coke, cannabis

December 2010, weer eens ontslagen op mijn werk! Reden: gebruiken tijdens werktijd. Eén van de vele incidenten uit zo’n twintig jaar verslaving, teveel om op te noemen. Dit bleek achteraf een aanzet tot hulp. Mijn familie en vrienden grepen in! Een interventie volgde. Wat ga je doen Jos? Was de vraag… Ik kon niet meer, ik was moe, doodmoe gestreden en ik voelde aan alles dat dit de laatste kans was om nog overeind te krabbelen, het was erop of eronder.

Jasper, 45 jaar

Verslaafd aan gamen en chatten

In de loop der jaren kreeg ik steeds minder grip op mijn gedrag, ik veranderde als persoon. Ik voelde me ongelukkig, niet geliefd en erg onzeker. Ook al had ik een gezin ik voelde me toch alleen. Hoe meer ik dat besefte, hoe meer ik niet meer kon leven met mezelf. Ik isoleerde me steeds meer, bereikte langzaam mijn dieptepunt. Mijn “rock bottom”. Ik gamede bijna 24 uur, sliep nauwelijks meer. ‘s Nachts chatte ik om de aandacht te krijgen waar ik zo naar verlangde, leefde niet het echte leven maar een fantasie leven. Ik heb de hel gezien en gevoeld!

Roeland, 30 jaar

Verslaafd aan alcohol, coke, wiet

Ik was een vrolijke kleine jongen. Niks mis mee… Fijne, veilige, liefdevolle omgeving en opvoeding en deed het prima op school. Toen ik een jaar of 8 was ontstond de drang naar snoepen. Stiekem de kast leegplunderen. Niets bijzonders op het eerste oog. Nu weet ik dat ik op dat moment al mijn verslavingsgedrag ontwikkelde. Op mijn elfde stal ik mijn eerste sigaretten van moeder en rookte deze stiekem met vriendjes op. Vanaf mijn 15e jaar ben ik gaan stappen en ondervond ik vrijwel direct dat alcohol, en niet veel later ook drugs, mijn grote liefde zouden gaan worden. Ik was direct verkocht…

Jeanette, 44 jaar

Verslaafd aan cannabis

In aanloop naar en in mijn actieve verslaving was ik altijd op zoek naar geluk. Ik was van jongs af aan bang dat ik er niet bij hoorde, dat ik niet gezien en gehoord werd, dat ik altijd alleen zou zijn en uiteindelijk alleen zou sterven. Nu ben ik er langzaamaan achter gekomen (door niet actief naar de antwoorden op zoek te zijn) dat ik mezelf in mijn vroege kinderjaren in een vacuüm geplaatst had. Als baby kon mijn moeder mij geen borstvoeding geven. Daar begon voor mij dus al de hechtingsproblematiek. Daarnaast was mijn moeder ook depressief; zelf geen goede start gehad, mijn vader tegen gekomen en vrij kort achter elkaar 4 kinderen gebaard.

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap