Over ons

GGZ Momentum biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) en helpt mensen herstellen met klachten op het gebied van psychisch, fysiologisch, maatschappelijk en sociaal vlak. Wij bieden onze gelokaliseerde zorg aan in de provincie Noord-Brabant en Gelderland en zijn toegankelijk voor alle inwoners van Nederland. Wij hebben specifieke deskundigheid in de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen, verslavingsproblematiek en compulsieve stoornissen.

Cliënt als uitgangspunt

De cliënt en zijn/haar klacht zijn het uitgangspunt van waaruit onze zorg wordt georganiseerd. Dit doen wij vanuit vijf locaties in Breda, Den Bosch, Helmond, Eindhoven en Nijmegen met ambulante behandeling en dagbehandeling. Dat kan in groepen, individueel of een combinatie van beiden. Wat de cliënt geboden krijgt, is altijd in samenspraak op basis van wensen en de ernst van de klachten.

Multidisciplinair team

Op onze locaties werken wij met zelfstandige multidisciplinaire teams bestaande uit: psychiaters, klinisch psychologen, (GZ)-psychologen, psychotherapeuten, vaktherapeuten en systeemtherapeuten. Doordat wij zonder management werken zijn de lijnen binnen de organisatie kort. Naast professionals spelen ook ervaringsdeskundigen een rol, waardoor de zorg vanuit het perspectief van de cliënt wordt georganiseerd. Wil je meer weten over 1 van onze locaties? Bekijk dan onze locatiepagina’s hieronder.

Onze locaties: Breda, ‘s-Hertogenbosch, Helmond, Eindhoven en Nijmegen.

Aanbod

Wij beschikken over de mogelijkheid om je ambulant/poliklinisch of in dagbehandeling (2, 3, 4 of 5 dagen per week) te behandelen. Dat kan in groepen, individueel of een combinatie van beiden. Wat je geboden krijgt, wordt in samenspraak met jou, op basis van je wensen en de ernst van je klachten, afgesproken met jouw behandelaar.

Specialistische GGZ

Momentum is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toegelaten om specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) te mogen bieden. In het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB) staan wij geregistreerd onder de AGB-code: 22-227291. Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse Zorgverzekeraars als erkende instelling voor GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg).

Wij bieden (SGGZ). Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Bij aanmelding controleren wij of je verzekerd bent en vragen wij om een verwijzing.

  • BTW: NL 8230.27.235
  • KvK: 50975382
ggz-momentum-logo

Wij zijn onderdeel van VIGO

VIGO biedt met organisaties Centiv, GGZ Momentum, Pactum, Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Viviq zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Samen brengen we eigen kracht verder. En doen we wat nodig is. Waar en wanneer dat nodig is. Daar waar het beter van wordt vernieuwend, daar waar het al goed is, verankerd. Meer over VIGO lees je hier.

logo

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap