Kosten en tarieven

Voor een behandeling bij GGZ Momentum heb je een geldige zorgverzekering nodig. De behandelingen worden gedeeltelijk of volledig vergoed door de zorgverzekering. Zodra je door jouw verwijzer bij GGZ Momentum bent aangemeld, betaal je voor alle directe en indirecte tijd het wettelijke eigen risico (€ 385,- in 2020) óf het door jouw vrijwillig verhoogde eigen risico. De kosten van een behandeling worden berekend met een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC).

Bijzonderheden

Voor enkele zorgverzekeraars gelden bijzonderheden. Bekijk daarom goed jouw zorgverzekering en welke vergoedingen jij kunt verwachten. Lees hiervoor de pagina over bijzonderheden zorgverzekeraars.

Toelating GGZ

GGZ Momentum is een zelfstandige zorgaanbieder. GGZ Momentum biedt medisch specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Om deze zorg te mogen bieden, dienen wij als instelling een zogenaamde toelating te hebben. De WTZI (Wet Toelatingen Zorginstellingen) regelt deze toelatingen.

GGZ Momentum is als toegelaten instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-227291. Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse Zorgverzekeraars als erkende instelling voor GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg).

Naast het raadplegen van de patiëntenadministratie kun je ook terecht op de website van Rijksoverheid. Bekijk hiervoor de informatie op rijksoverheid.nl.

Restitutiepolis

Met een restitutiepolis wordt onze rekening volledig vergoed door je zorgverzekeraar.

Naturapolis

De zorgverzekeraars waar we geen contract mee hebben mogen een korting toepassen op de vergoeding van onze zorg.

Dat deel kan variëren afhankelijk van de intensiteit van zorg die je nodig hebt. Wij verwijzen je naar je verzekeraar om na te gaan hoe hoog het exacte verschil is aan de hand van jouw specifieke polis. Wij zullen het verschil tussen onze tarieven en de vergoeding van je verzekeraar op basis van de door hen gehanteerde tarieven bij een reguliere naturapolis – indien deze niet toereikend is conform wetgeving of als deze een hinderpaal vormt voor jou om in zorg te komen – verhalen bij je verzekeraar, niet bij jou als client. Het vergoedingenniveau dat jouw verzekeraar jou vergoedt, mag geen belemmering vormen om zorg te krijgen die je nodig hebt. Met een reguliere naturapolis hoef je je dus geen zorgen te maken dat er een rekening voor onze zorg bij jouw terecht komt.

Ben je eerder bij ons in zorg geweest of ben je bij ons in zorg en ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben? Vraag bij de patiëntenadministratie na wat dit mogelijk betekent voor jou.

Tarieven specialistische GGZ van de NZA

Startdatum 2020
puc.overheid.nl

Tarieven

GGZ Momentum biedt zorg die onder de basisverzekering valt. Dat betekent dat in de meeste gevallen je zorg vergoed wordt door je verzekeraar. Daar is echter een aantal uitzonderingen op. Onze tarieven zijn gebaseerd op onze gemiddeld gecontracteerde tarieven. De startdatum van je zorg is bepalend voor welke tarieven wij in rekening brengen bij je verzekeraar. Onze tarieven liggen ruim onder de landelijke tarieven die de Nederlandse zorgautoriteit elk jaar vaststelt.

Wij hebben specifieke afspraken met CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis. Als je bij een van deze partijen verzekerd bent, wordt je zorg bij ons volledig vergoed, ongeacht het type basisverzekering dat je hebt.

Bekijk hier onze tarieven

Eigen risico

Het ‘Eigen Risico’ voor medische zorg in 2020 bedraagt (afhankelijk van je eigen zorgpolis) minimaal € 385,-.

Budget naturapolis

Een uitzondering hierop is de budgetpolis. Hiermee heb je een bewuste keuze gemaakt en de voorwaarden die daaraan zijn verbonden geaccepteerd, zoals een lagere vergoeding.
Het verschil tussen de vergoeding van een reguliere naturapolis en een budgetpolis (bijvoorbeeld 65% i.p.v. 75%) van je verzekeraar komt voor rekening van jou als patiënt.

Op de factuur aan je zorgverzekeraar moeten wij altijd 100% van het landelijke tarief declareren. Dat kan verwarrend zijn, aangezien onze tarieven lager liggen. Dit heeft een administratieve reden omdat zorgverzekeraars het anders niet kunnen verwerken.

ggz-momentum-logo

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap