Ons behandelteam in Breda

Bij GGZ Momentum Breda werken we met professionals. Dit zijn ervaren behandelaren met een GGZ-opleiding met jaren ervaring op diverse gebieden. Ons behandelteam in 's-Hertogenbosch bestaat onder andere uit Psychologen, Vaktherapeuten, Psychiaters, Systeemtherapeuten en GGZ-agogen. Hieronder stellen onze behandelaren zich graag aan je voor.

GZ-Psycholoog / Cognitief gedagstherapeut

Deborah

Psychiater

Jeroen

Systeemtherapeut

Mariette

GGZ-Agoog

Michel

Psychotherapeut

Martine

Sociotherapeut

Iris

Patiënten administratie

Sandra

Vaktherapeut

Marijke

Secretariaat

Ingrid

Dans- en bewegings therapeut

Romy

Psycholoog

Jelle

Psychiater

Jessica

Psychotherapeut

Sabrina

GZ-psycholoog

Kim

Psycholoog

Guido

Psycholoog

Elif

Secretariaat

Marianne

Psycholoog

Susan

Stagiaire social work

Janique

Psycholoog

Tsjerk

Patiëntenadministratie

Tiny

Jouw foto hier?

GZ-Psycholoog / Cognitief gedagstherapeut

Deborah

Voordat ik bij Momentum Breda kwam werken heb ik ruim 6 jaar bij een GGZ organisatie in Breda gewerkt, daarvoor een jaar bij een GGZ organisatie in Rotterdam op de afdeling angststoornissen en daarvoor heb ik gewerkt bij een andere GGZ organisatie in Rotterdam, eerst in de chronische psychiatrie en vervolgens in de sociale psychiatrie. Wat opleiding betreft heb ik de cognitieve gedragstherapie route gevolgd, de GZ-opleiding en schematherapie. In de jaren dat ik heb gewerkt als psycholoog heb ik altijd graag in teamverband gewerkt, om elkaar scherp te kunnen houden en om elkaar te steunen, maar ook voor de gezelligheid. Ik denk ook dat dit wat mij betreft de kwaliteit van de behandelrelatie en de behandeling ten goede komt. De rode draad door mijn verschillende werkplekken heen is eigenlijk altijd het werken met mensen met persoonlijkheidsproblematiek geweest. Dat interesseert mij ook enorm. Wat maakt dat mensen zijn wie ze zijn? Ik vind het prettig met mensen hier naar op zoek te gaan en met mensen een behandeling aan te gaan waarin we samen kunnen werken en om mensen langer te kunnen volgen en mee te lopen in hun proces. De laatste jaren ben ik erg enthousiast aan de slag met schematherapie. Ik ben erg enthousiast geraakt door de ervaringen en verhalen van collega Sabrina, die ik nog kende van mijn vorige werkplek. Het ingaan op onderliggende problematiek binnen een, voor mij, relatief kleine instelling die een persoonlijke en betrokken benadering ademt, die ik ook in de kennismakingsgesprekken heb ervaren, maakten dat ik de overstap heb gemaakt. Inmiddels voel ik me in de tijd dat ik hier werkzaam ben, op mijn plek. Deborah
Psychiater

Jeroen

Systeemtherapeut

Mariette

GGZ-Agoog

Michel

Mijn naam is Michel en sinds oktober 2017 werkzaam als maatschappelijk werker bij GGZ Momentum. Tijdens mijn opleiding Juridisch Medewerker kwam ik er al snel achter dat ik interesse had in het verhaal achter de mensen. Na het afronden van deze opleiding heb ik dan ook besloten om hier iets mee te doen, zodoende ben ik Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gaan studeren aan Avans Hogeschool in Breda. Tijdens mijn studie heb ik mij via meerdere verdiepingsprogramma’s kunnen richten op onderwerpen die mij interesseren. Zo heb ik mij verdiept in psychische aandoeningen en huiselijk geweld/seksueel geweld.

Tijdens mijn stage bij stichting Veilig Thuis heb ik gewerkt met complexe gezinssystemen waarbij huiselijk geweld of kindermishandeling vastgesteld is. In mijn tijd bij Veilig Thuis heb ik mij wegwijs gemaakt in de sociale kaart en heb ik met veel organisaties samengewerkt. Ik heb ondervonden dat er vaak veel meer schuilgaat achter het huiselijk geweld dan dat men op het eerste gezicht vermoedt en dat men vaak de kracht niet meer weet te vinden om het geweld te doorbreken en terug grip te krijgen op de situatie.

Ik vind de eigen kracht van cliënten (terug)vinden en vervolgens hieruit werken erg belangrijk. Niet zozeer omdat dit de huidige tendens in de maatschappelijke hulpverlening is, maar juist omdat ik het belangrijk vind dat problemen bij de kern worden aangepakt en ik geloof dat de cliënt hier op langere termijn het meeste aan heeft. Je eigen kracht (terug)vinden kan echter een hele zoektocht zijn in tijden waarin je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vind ik het belangrijk dat ik de ruimte krijg om persoonlijke aandacht voor de cliënt te hebben, zodat we samen kunnen werken aan het traject dat de cliënt doorloopt.

GGZ Momentum sluit met haar visie aan bij mijn behoefte aan persoonlijke aandacht voor de cliënt. Dit is terug te zien in de dagelijkse manier van werken en de manier waarop men met de cliënt, maar ook zeker met collega’s omgaat. Ik voel me hier dan ook zeker op mijn plek!

Psychotherapeut

Martine

Sociotherapeut

Iris

Patiënten administratie

Sandra

Vaktherapeut

Marijke

Secretariaat

Ingrid

Dans- en bewegings therapeut

Romy

Psycholoog

Jelle

Psychiater

Jessica

~ Jessica Koschnick

Psychotherapeut

Sabrina

Als enige Belg in de organisatie ben ik ook mijn carrière gestart in België na de opleiding Psychologie in Gent gevolgd te hebben. Door verschillende jaren te werken met palliatieve oncologische patiënten is mijn behoefte gegroeid om de belangrijke naasten van de patiënt mee te betrekken in de begeleiding van vaak uiteindelijk terminale kankerpatiënten.

Vanuit die behoefte ben ik verscheidene jaren geleden ook de opleiding Systeemtherapie gaan volgen aan de Interactie-academie in Antwerpen. Het systeemdenken is voor mij ondertussen zo vanzelfsprekend geworden als ademhalen. De klachten waarmee cliënten komen, kan je niet isoleren en individualiseren maar beschouw ik als het resultaat van complexe beïnvloedingen. Je wordt beïnvloed door anderen in je omgeving en jij beïnvloedt ook anderen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, in stand gehouden worden, versterkt worden, maar ook verzacht worden.

De visie van Momentum sluit hier heel mooi bij aan. Zowel cliënt als zijn omgeving staan centraal. Belangrijke naasten worden betrokken d.m.v. het familie- en naastenprogramma, partnerrelatiegesprekken, gezinsgesprekken en systeemgroepen.

Verder heb ik nog een postuniversitaire opleiding Psychodiagnostiek voor Volwassenen gevolgd in Leuven waardoor ik als GZ-psychologe ook een steentje kan bijdragen in de organisatie. Deze opleiding heeft me in staat gesteld om op psychodiagnostisch vlak mijn theoretische kennis te verdiepen.

GZ-psycholoog

Kim

Psycholoog

Guido

Psycholoog

Elif

Secretariaat

Marianne

Psycholoog

Susan

Stagiaire social work

Janique

Psycholoog

Tsjerk

Patiëntenadministratie

Tiny

Jouw foto hier?

GGZ Momentum is aan het groeien. Heb je affiniteit met onze doelgroep? Wacht dan niet met solliciteren op één van onze vacatures.

Mail naar: sollicitaties@ggzmomentum.nl

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap