Liefdesverslaving

Over liefdesverslaving

Iemand met een liefdesverslaving gaat telkens weer relaties aan die op geestelijk en lichamelijk vlak niet goed voor hem of haar zijn.

Een liefdesverslaafde idealiseert de liefde en ziet alleen maar hoe mooi het zou kúnnen zijn. De realiteit is vaak echter heel anders, wat ervoor zorgt dat deze persoon zich in allerlei bochten gaat wringen om maar in dat perfecte plaatje te passen. Misschien herken je je hierin en zie jij ook in dat je de laatste tijd wel heel obsessief met liefde bezig bent; je doet werkelijk alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat je partner niet bij je weggaat.

Bij iedere relatie die je aangaat cijfer je jezelf steeds opnieuw weg..

ggz-momentum-logo-vogel (2)

Ik val steeds weer op dezelfde types. Waarom begrijpt mijn partner mij niet? En waarom voel ik mij steeds weer ongelukkig en leeg in een relatie?

Herken je dit?

Heb ik een liefdesverslaving?

Iemand die zich overmatig tot een ander mens aangetrokken voelt heeft dergelijke gevoelens waarschijnlijk uit eerdere relaties met zich meegenomen. De randvoorwaarden in die relaties in het verleden hebben hem of haar het gevoel gegeven dat hij of zij ontoereikend is. Of dat hij of zij mentaal en/of lichamelijk is misbruikt.

Romantische relaties zijn niet het enige soort relaties dat dergelijke gewoonten kan doen ontwikkelen; deze kunnen ook voortkomen uit één van de volgende situaties:

  • Een gebrek aan opvoeding
  • Een gebrek aan aandacht in de kinderjaren
  • Een isolement of afzondering van het gezin
  • Verborgen pijn
  • Op vroege leeftijd verlaten zijn
  • Niet herkende behoeften in de vroege jaren
  • Angst voor afwijzing
  • Lichamelijke pijn
  • Een gebrek aan liefde of hoop

Hoe GGZ Momentum jou kan helpen

Bij GGZ Momentum stellen wij jouw probleem en de dingen waar jij tegenaan loopt centraal. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van o.a. verslavingsproblematiek.

Wij helpen je te begrijpen waarom je doet wat je doet en we proberen er samen met jou voor te zorgen dat je de grip op je leven terugkrijgt. Dit zorgt ervoor dat we een meer betrokken benadering hebben dan reguliere GGZ- en verslavingsinstellingen. GGZ Momentum heeft meer dan 150 medewerkers.

Wanneer je bij GGZ Momentum in behandeling komt houden wij rekening met je werk, je eventuele partner of gezin en andere belangrijke zaken. Als je er behoefte aan hebt, worden familie en betrokkenen bij jouw behandeltraject betrokken om samen met jou het proces van verandering te doorstaan. Stoppen doe je niet alleen.

Direct hulp nodig?

Wil je een afspraak maken? Bel met een locatie naar keuze of meld je aan via ons aanmeldformulier.

Bekijk onze locaties

Vind een locatie bij jou in de buurt!

 

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap