Liefdesverslaving

Over liefdesverslaving

Iemand met een liefdesverslaving gaat telkens weer relaties aan die op geestelijk en lichamelijk vlak niet goed voor hem of haar zijn. Een liefdesverslaafde idealiseert de liefde en ziet alleen maar hoe mooi het zou kúnnen zijn. De realiteit is vaak echter heel anders, wat ervoor zorgt dat deze persoon zich in allerlei bochten gaat wringen om maar in dat perfecte plaatje te passen. Misschien herken je je hierin en zie jij ook in dat je de laatste tijd wel heel obsessief met liefde bezig bent; je doet werkelijk alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat je partner niet bij je weggaat. Hierbij cijfer je jezelf helemaal weg.

Wat in het begin ‘spannend’ leek, bleek al snel een obsessie te worden. Mijn schaamtegevoel werd steeds groter..

Herken je dit?

Heb ik een liefdesverslaving?

Iemand die zich overmatig tot een ander mens aangetrokken voelt heeft dergelijke gevoelens waarschijnlijk uit eerdere relaties met zich meegenomen. De randvoorwaarden in die relaties in het verleden hebben hem of haar het gevoel gegeven dat hij of zij ontoereikend is. Of dat hij of zij mentaal en/of lichamelijk is misbruikt. Romantische relaties zijn niet het enige soort relaties dat dergelijke gewoonten kan doen ontwikkelen; deze kunnen ook voortkomen uit één van de volgende situaties: een gebrek aan opvoeding of aandacht in de kinderjaren, een isolement of afzondering van het gezin, verborgen pijn, op vroege leeftijd verlaten zijn, niet herkende behoeften in de vroege jaren, angst voor afwijzing, pijn, en een gebrek aan liefde of hoop.

Hoe GGZ Momentum jou kan helpen

Bij GGZ Momentum stellen wij de cliënt centraal en zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van o.a. verslavingsproblematiek. Wij helpen je te begrijpen waarom je doet wat je doet en we proberen er samen met jou voor te zorgen dat je de grip op je leven terugkrijgt. Dit zorgt ervoor dat we een meer betrokken benadering hebben dan reguliere GGZ- en verslavingsinstellingen. GGZ Momentum heeft meer dan 150 medewerkers, verdeeld over de vestigingen.

Wanneer je bij GGZ Momentum in behandeling komt houden wij rekening met je werk, je eventuele partner of gezin en andere belangrijke zaken. Als je er behoefte aan hebt, worden familie en betrokkenen bij jouw behandeltraject betrokken om samen met jou het proces van verandering te doorstaan. Stoppen doe je niet alleen.

 • Direct geholpen worden?

  Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
  Bel met een GGZ Momentum locatie naar keuze.

  Openingstijden

  • Maandag 08.30 – 17.00 uur
  • Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
  • Woensdag 08.30 – 17.00 uur
  • Donderdag 08.30 – 17.00 uur
  • Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

  Bekijk onze locaties

  Vind een GGZ Momentum locatie bij jou in de buurt!