Boek: Machteloosheid

Waar gaat het boek over?

Iedereen voelt zich wel eens machteloos. Soms kan die machteloosheid je echter zodanig in de weg zitten dat het je dagelijkse bezigheden belemmert. Daarover gaat dit boek.

We leven in een samenleving die van mensen verwacht dat zij kunnen ‘meedoen’ (participatiesamenleving). Dus zelf om hulp vragen, een eigen verantwoordelijkheid dragen en daarin veerkrachtig zijn. Dat dit niet bij iedereen even goed lukt, mag duidelijk zijn.

In het boek wisselen we informatie over machteloosheid af met ervaringen van mensen die vaak om andere redenen hulp zochten, maar waarbij de omgang met machteloosheid hen hielp ook de andere problemen op te lossen. Thema’s die hierbij onder andere aan de orde komen zijn pesten, relatie met ouders, relatie met kinderen, werksituaties, huwelijk-scheiding, verslaving en verlies van dierbaren. Ieder hoofdstuk sluit af met enkele praktische (schrijf)oefeningen en een slotopdracht aan het einde.

boek machteloosheid ggz

Makers van het boek

  • Auteurs: Stèphanie van der Corput, Lukas de Graauw en Herm Kisjes
  • Vormgeving en opmaak: Magali de Vries namens GGZ Momentum
  • Drukwerk: Boekscout
  • Uitgeverij: Boekscout

Machteloosheid - Een leer- en ontwikkelboek met persoonlijke verhalen

“Ik heb soms heel sterk het idee dat ik snel beslissingen in mijn leven moet nemen. Maar soms weet ik het gewoon niet, dus ik kan het dan ook niet... dan zet ik mezelf buitenspel... dat zorgt voor machteloosheid.”

Bestel hier het boek Machteloosheid

ggz-momentum-logo

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap