Jaarverslag 2020

GGZ Momentum

Momentum is in 2010 gestart als een initiatief van een aantal mensen dat samen vond dat de zorg in Nederland beter, effectiever en vooral meer cliëntgericht mocht. Cliënten die overal tussen wal en schip vielen, die niet in een hokje van een diagnose pasten, juist die mensen waren welkom bij Momentum en kregen een behandeling op maat, door een team van enthousiaste, warme en hooggekwalificeerde behandelaren.

Momentum is sindsdien uitgegroeid tot een instelling met een specialisatie in het behandelen van persoonlijkheidsstoornissen en trauma in combinatie met een destructieve coping, zoals alcohol, middelen en/of eten. Momentum biedt lokale zorg in kleinschalige teams zonder managers op 6 locaties in de provincie Noord-Brabant en Gelderland.

Terugblikken op 2020

Niemand had van tevoren kunnen bedenken dat een wereldwijde epidemie het leven zo kon veranderen. Een jaar van nieuwe dagelijkse begrippen zoals een intelligente lockdown, de anderhalvemetersamenleving, de terugkerende persconferenties en het dragen van een mondkapje. Een jaar waarin zowel onze cliënten als collega’s gevraagd werden om aanpassingen te doen zodat bij elk contact een veilige omgeving kon worden gecreëerd.

Zowel cliënt als therapeut kwamen in aanraking met beeldbellen. Zo werd er online zowel individuele- als groepstherapie ingezet en verliepen tijdelijk alle MDO’s via beeldbellen, wat was dit een succes! Daarnaast heeft Momentum een nieuw jasje gekregen en is de website volledig vernieuwd naar alle web standaarden in 2020. Ook is er een slag geslagen in transparantie als het gaat om zorgverzekeringen, wachttijden en onze deeltijden.

Een bewogen jaar

Het is een jaar waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden, een jaar waarin veel van onze collega’s is gevraagd. Een jaar waar wij, met dank aan onze krachtige inzet, extra trots op mogen zijn!

Bekijk hier het volledige jaarverslag van 2020.

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap