Nieuwe directie GGZ Momentum

Inge Poels en Fieke van Casteren vormen nieuwe directie GGZ Momentum

Nijmegen, 31 januari 2023 – Stichting GGZ Momentum, in maart 2022 onderdeel geworden van de VIGO groep, zet nu verdere stappen in het vernieuwd vormgeven van de organisatie. Per 1 februari 2023 vormen Inge Poels en Fieke van Casteren samen de nieuwe directie van GGZ Momentum.

Poels en Van Casteren zijn zeker geen vreemden van elkaar en van de organisatie waarbinnen GGZ Momentum verder groeit. Zij werkten al eerder samen binnen Vincent van Gogh, dat net als GGZ Momentum ook onderdeel is van de VIGO groep.

Toekomst vormgeven binnen en buiten VIGO

Van Casteren: ‘GGZ Momentum heeft een krachtige, onderscheidende visie: “Iedereen wil ergens bij horen, iedereen wil iets van zijn leven maken”. Inge en ik gaan de koers naar de toekomst invulling geven door er samen met de medewerkers voor te zorgen dat de organisatie niet alleen een krachtige visie heeft, maar ook duurzaam financieel gezond kan functioneren. Verder zullen we samen met de teams kijken hoe we GGZ Momentum verder verstevigen en kunnen laten groeien.’

Poels: ‘GGZ Momentum kent een stevig fundament aan behandelingen en professionals. Een mooi vertrekpunt om van daaruit samen met alle medewerkers te ontdekken hoe we die behandelingen zo kunnen vormgeven dat ze toekomstbestendig zijn én passend bij de ontwikkelingen in de maatschappij. Waarbij passende zorg voor iedereen het uitgangspunt is. De groei die we voor ons zien gaat in nauwe samenwerking met andere organisaties binnen de VIGO groep, maar ook met andere zorgpartijen. GGZ Momentum gaat echt een bijdrage leveren aan versteviging en vernieuwing van de zorg.’

Inge Poels Fieke van Casteren

Nieuwe directie: Inge Poels & Fieke van Casteren

Inge Poels

Inge Poels is GZ-psycholoog met ruime ervaring in de verslavingszorg en met digitale/blended zorgverlening. Inge werkte 17 jaar lang bij Vincent van Gogh als behandelaar en inhoudelijk leidinggevende en sinds 2020 is zij behandelaar en bestuurder bij Viviq. Zij blijft, naast haar nieuwe rol van directeur van GGZ Momentum, ook actief als bestuurder en behandelaar van Viviq.

Fieke van Casteren

Fieke van Casteren werkt als directeur Business Ontwikkeling & Innovatie bij VIGO, waar zij verantwoordelijk is voor diverse portefeuilles.  Fieke heeft daarnaast ruime ervaring met het leiding en richting geven aan zorgvernieuwing en innovatie. Onder haar verantwoordelijkheid kon Vincent van Gogh de afgelopen jaren als eerste ggz organisatie meerjarenafspraken maken met zorgverzekeraars. Naast haar nieuwe rol van directeur van GGZ Momentum, blijft zij verbonden aan VIGO als directeur Strategie en Innovatie.

Over GGZ Momentum

GGZ Momentum biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg  en helpt mensen met klachten op het gebied van geestelijke gezondheid herstellen. Zorg wordt gelokaliseerd aangeboden in de provincies Noord-Brabant en Gelderland maar is toegankelijk voor alle inwoners van Nederland. GGZ Momentum heeft specifieke deskundigheid in de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen, verslavingsproblematiek en compulsieve stoornissen en heeft vestigingen in Breda, Eindhoven, Helmond, Nijmegen en ’s-Hertogenbosch.

Over VIGO

VIGO is een groep van nauw samenwerkende zorgorganisaties voor de best mogelijke jeugdzorg, forensische zorg en geestelijke gezondheidszorg. VIGO biedt deze zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. VIGO brengt eigen kracht verder. En doet wat nodig is, waar en wanneer dat nodig is. Daar waar het beter van wordt vernieuwend, daar waar het al goed is, verankerd.