GGZ Momentum Veldhoven

Wij bieden hulp aan mensen met psychische klachten, eetproblemen en verslaving. Ieder persoon gaat anders met zijn of haar problemen om. Kom je er zelf niet uit en wil jij graag geholpen worden door een betrokken behandelteam in Veldhoven? Wacht niet langer en neem contact met ons op.

Bellen met GGZ Momentum

Bel ons

040 – 253 00 33

Routebeschrijving GGZ Momentum

Adres en Route

Blaarthemseweg 41, 5502 JS

Mailen met GGZ Momentum

Email

Stuur ons een bericht

Het Coronavirus: extra oplettendheid voor cliënten en bezoekers aan GGZ Momentum

Door de uitbraak van het coronavirus is GGZ Momentum extra alert op het lichamelijk welbevinden van onze cliënten, medewerkers en bezoekers. Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk de zorg aan onze cliënten te waarborgen. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, nemen wij een aantal maatregelen. Ben jij bij ons in behandeling? Lees dan wat er eventueel voor jou van toepassing is.

Aanmelden bij GGZ Veldhoven

Heb je hulp nodig en ben je op zoek naar een warme, betrokken en professionele GGZ in Veldhoven? Wij helpen jou graag! Als jouw psychische problemen bijvoorbeeld na de behandeling in de Basis GGZ nog niet zijn opgelost of de problemen van complexere of ernstigere aard zijn, kan de huisarts doorverwijzen naar de gespecialiseerde (specialistische) GGZ zoals GGZ Momentum.

Stappenplan intake en behandeling

  • Verwijzing nodig via huisarts
  • Meld je aan (aanmeldformulier of bel ons)
  • Er vindt een telefonische kennismaking plaats
  • Vul een vragenlijst in (m.b.t. jouw klachten)
  • Je wordt ingepland voor een intake
  • Gesprek met een behandelaar
  • Je krijgt een behandeladvies (soms is dat een doorverwijzing)
  • Start van jouw behandeling

Openingstijden

Maandag 08.30 – 17.00 uur
Dinsdag 08.30 – 17.00 uur
Woensdag 08.30 – 17.00 uur
Donderdag 08.30 – 17.00 uur
Vrijdag 08.30 – 17.00 uur

Contact

Is jouw vraag niet beantwoord?
Neem contact op: 040 253 0033

Behandelingen

De behandeling stemmen wij samen met jou af en kan bestaan uit bijvoorbeeld: gesprekken, individueel en/of in groepsvorm. Daarnaast kunnen er cursussen en trainingen worden gevolgd als ook intensieve behandeling die uit meerdere dagdelen bestaat. Eveneens kan ook jouw omgeving zoals bijvoorbeeld je partner, gezin of familie bij de behandeling betrokken worden.

Therapievormen

GGZ Momentum Veldhoven maakt gebruik van verschillende behandel- en therapievormen. De vormen van therapie die worden ingezet zullen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften en hulpvraag.

Team
Bekijk ons behandelteam in Veldhoven
Actuele wachttijden
Bekijk wanneer jij in Veldhoven terecht kan
In behandeling?
Wil je weten of wij jou kunnen helpen?

GGZ Momentum biedt de best mogelijke zorg aan haar cliënten. Wij proberen op zoveel mogelijk manieren onze kwaliteit continu te verbeteren. Dat doen we door middel van interne en externe opleidingen, onderwijs, supervisie, intervisie en vakgroepoverleggen.

Ook op locatie Veldhoven werken wij met een zelfstandig multidisciplinair team bestaande uit: psychiaters, klinisch psychologen, (GZ)-psychologen, psychotherapeuten, vaktherapeuten en systeemtherapeuten. Door zonder management te werken zijn de lijnen binnen de organisatie kort. Naast professionals spelen ook ervaringsdeskundigen een rol, waardoor de zorg vanuit het perspectief van de cliënt wordt georganiseerd.

Bekijk en geef jouw mening
op ZorgkaartNederland!

Ik voel mij veilig, er is oog en ruimte voor iedereen in de groep

Erik (31), ex-cliënt

“Ik mag met trots vertellen dat er binnen GGZ Momentum kansen worden geboden en er wordt geïnvesteerd in personeel. Het is een leerinstituut die open staat voor ontwikkeling en persoonlijke groei en waar ontplooiing een centraal begrip is, maar nog belangrijker een veilige plek waar je gewoon jezelf mag zijn.”

Stef Couwenberg (HR Manager, GGZ Momentum)

Behandelteam Veldhoven

Birgit van Hal

Psychiater

Birgit van Hal

Psychiater

Monique de Veth

Psychiater

Kristel Janssen

Josine Peet

Psychotherapeut

Josine Peet

Mijn opleiding psychologie bij de universiteit Utrecht heb ik afgerond met een stage bij Centrum Maliebaan (tegenwoordig Victas), centrum voor verslavingszorg. Na mijn afstuderen ben ik daar een korte periode blijven werken.

Hierna heb ik een paar maanden door Australië getrokken. Terug in Nederland wilde ik graag meer van de wereld zien, maar ik wilde ook graag aan de slag als psycholoog. Toevallig was Addictioncare/Momentum op zoek naar een psycholoog voor hun vestiging in Zuid-Afrika. Addictioncare was op dat moment een nieuwe organisatie, met een vooruitstrevende visie, namelijk verslavingszorg voor iedereen direct toegankelijk maken, zonder wachttijden. Dit sprak mij enorm aan. Ik heb vervolgens met erg veel plezier een half jaar in de kliniek in Wellington, ZA gewerkt.

Terug in Nederland ben ik op de locatie in Veldhoven gaan werken, waar ik naast de intakes betrokken ben bij individuele behandelingen en groepstherapie.

Michelle Hendriks

GZ-Psycholoog

Michelle Hendriks

(Van 1 sept 2017- 1 sept 2018 extern bij GGzE voor opleiding)
In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar ik de masters klinische psychologie en forensische psychologie heb behaald. Vervolgens heb ik me de eerste 2,5 jaar van mijn werkzame leven vooral toegelegd op het doen van psychodiagnostisch onderzoek in o.a. een forensische kliniek. Daarnaast heb ik tijdelijk als behandelcoördinator gewerkt op een opnameafdeling. In maart 2014 ben ik gestart bij GGZ Momentum Veldhoven waar ik 36 uur in de week te vinden ben. Voor een deel houd ik me bezig met het doen van intakegesprekken en psychodiagnostisch onderzoek. Anderzijds heb ik de mogelijkheid om me meer toe te leggen op het uitvoeren van behandeling bij zowel individuele als groepscontacten. Ik hoop mijzelf als psycholoog hierin verder te kunnen ontwikkelen. De persoonlijke sfeer en betrokkenheid van collega’s naar elkaar en naar cliënten toe spreekt mij erg aan. Kortom: de variëteit, de uitdaging en de sfeer maken voor mij dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Holly Hermans

Psycholoog

Holly Hermans

Psycholoog

Lieske

Lieske Herms

Psycholoog

Maxime

Maxime Letschert

Psycholoog

Emmelie

Emmelie Geraedts

Psycholoog

Jelle Akkermans

Psycholoog

Daan Kuiten

Psycholoog

Féline van Geffen

Rob van Gils

Systeemtherapeut

Rob van Gils

Waarom ik bij GGZ Momentum werk? Waarom niet! Een relatief jonge dynamische kleinschalige GGZ instelling die oprecht haar betrokkenheid toont in de cliënt en zijn behandelproces. De persoonlijke ruimte die GGZ Momentum mij als werknemer geeft, in de behandelcontext maar ook in mijn persoonlijke ontwikkeling, spreekt mij erg aan.

Ik kom in mijn functie als systeemtherapeut hierdoor goed tot mijn recht. Wat laat ik dan zien? Creativiteit, doortastend en stressbestendig, maar ook betrouwbaar, rust en humor.

Nicolette Nieuwlaat

Systeemtherapeut

Nicolette Nieuwlaat

Mijn naam is Nicolette Nieuwlaat, Sinds 2012 werk ik als systeemtherapeut bij GGZ Momentum.
Tot mijn 37e ben ik werkzaam geweest binnen de Jeugdzorg als pedagogisch medewerker. Later als ambulant hulpverlener. Ik werkte al heel systemisch, en wilde me meer gaan specialiseren. Ik heb de VO Jeugd, Gezin & Context gevolgd aan de Hogeschool Amsterdam, Hierna heb ik de opleiding tot systeemtherapeut gevolgd bij het Rino. Sinds 2009 ben ik werkzaam binnen de GGZ, en heb de basisopleiding van EFT behaald.
In 2012 kwam er een vacature voor systeemtherapeut bij Momentum, een kans die ik niet kon laten lopen Ik vind dat ik het leukste werk van iedereen heb, ik mag meekijken in gezinnen, bij echtparen, bij de deeltijd. De switch van hulpverlener naar therapeut is voor mij een hele goede keuze geweest, ik mag nu specialistisch en therapeutisch werken. Met mensen een leerproces aangaan. Het creëren van veiligheid , dat is waar ik voor sta.

Systeemtherapeut

Mieke Montulet

Lianne Versteegen

Dans- en bewegings therapeut

Lianne

Lianne Versteegen

Dans- en bewegings therapeut

Brigitte

Brigitte Broeksteeg

Guido Meuleman

GGZ-Agoog

Guido Meuleman

Sociotherapeut

Miranda Bastiaansen

Fatma Solak

Patiëntenadministratie

Fatma Solak

Yvonne van Ineveld

Patiëntenadministratie

Yvonne van Ineveld

Patiëntenadministratie

Sharon Weltje

Secretariaat

Linda Bogers

Secretariaat

Melissa Kool

Interieur verzorger

Lenie

Lenie Bogers

Mona

Receptie / Secretariaat

Mona

Mona Engelman

Bekijk GGZ Veldhoven

GGZ Momentum - Veldhoven
Familieprogramma
Vaktherapie

Actuele wachttijden

Tot intake

Behandeling

Dagbehandeling

Lees ervaringen van cliënten

Johan (45)

Ik was redelijk moedeloos aan het worden, ondanks alle therapieën die ik kreeg en geen verbetering voelde. Toen kwam ik bij GGZ Momentum terecht. Ben er nog niet helemaal, maar ik voel dat het de goede kant op gaat.

Cliënt GGZ Momentum

Susanne (24)

Ik ben nu wel gelukkig, dit had ik 2 jaar geleden niet kunnen zeggen. Ik ben zo blij dat ik niet meer dagelijks aan eten moet denken.

Oud-cliënt GGZ Momentum

Sabine (33)

Ik wil gewoon graag met mezelf aan de slag zodat ik ook weer happy in het leven kan staan, weet waar ik gelukkig van word en die dingen ook kan doen.

Cliënt GGZ Momentum

Justin (26)

Je hebt zelf invloed op de behandeling en mag zelf zeggen wat je nodig hebt. De band met mijn familie is beter dan ooit, wat voorheen problematisch was.

Cliënt GGZ Momentum