Vacature Verslavingsarts

Functie

Verslavingsarts

Dienstverband

In overleg

Over ons

GGZ Momentum is een gespecialiseerde GGZ instelling met betrekking tot de behandeling van alle gangbare psychische problemen. Daarnaast heeft GGZ Momentum een specifieke deskundigheid in het behandelen van afhankelijkheid, verslavingen en eetstoornissen. GGZ Momentum heeft een cliëntgerichte houding en biedt haar behandelaren en professionals een ruime vrijheid om vanuit hun professie cliënten te behandelen. De zorg die GGZ Momentum wil bieden dient effectief, doelmatig en duurzaam te zijn, waarbij de belastbaarheid van de zorgvrager, de medewerkers en de maatschappij telkens kritisch zal worden meegewogen. GGZ Momentum wil daarmee uitgroeien tot een centrum voor excellente en topklinische zorg.
GGZ Momentum is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en beschikt over de mogelijkheid om in dagbehandeling of poliklinisch/ambulant te behandelen. GGZ Momentum is een jonge en ambitieuze instelling. De groei van de afgelopen jaren geeft een frisse dynamiek met kansen, maar stelt ook eisen aan de organisatie en aan de professional. We functioneren op basis van wederzijds vertrouwen en zoeken ieders toegevoegde waarde in het geheel.

GGZ Momentum Nederland streeft ernaar om cliënten de mogelijkheid te bieden om ambulant een detoxificatie aan te gaan. De verslavingsarts zal met name werkzaam zijn omtrent intake en diagnostisering van cliënten.

Hoe ga jij de functie invullen?

Als verslavingsarts werk je parttime in de ambulante detox in ’s-Hertogenbosch, Nederland. Je bent verantwoordelijk voor de intake van cliënten en het beoordelen, onderzoeken en behandelen van ‘verslavingsproblemen’ in de breedste zin van het woord. In de praktijk ben je bezig met zowel de somatische als de psychische gevolgen van het gebruik of misbruik van verslavende middelen of processen. Je werkt als verslavingsarts binnen een specialistisch team samengesteld vanuit verschillende disciplines, waaronder (klinisch)psychologen, sociotherapeuten, systeemwerkers en verpleegkundigen. Je bent samen met jouw team verantwoordelijk voor de klinische behandeling van onze cliënten binnen de ambulante detox.

De verslavingsarts is verantwoordelijk voor doseringen, indicatiestelling, additionele medische behandelingen, medische screening, dossiervorming en controle op dossiers. De somatische en psychiatrische diagnostiek en behandeling zijn de belangrijkste taken van de verslavingsarts. Verder zal je als verslavingsarts bij GGZ Momentum deelnemen aan multidisciplinair overleg, voer je desgewenst overleg met andere medisch specialisten en lever je een bijdrage aan het medicatie- en behandelingsbeleid binnen de instelling.

Als verslavingsarts heb je de opleiding geneeskunde gevolgd en afgerond, evenals de coschappen. Je bent een BIG geregistreerd (KNMG) verslavingsarts en/of je hebt de MIAM voltooid.

 

Bij GGZ Momentum werken enthousiastelingen, reizigers, verhalenvertellers, muzikanten, moeders, dromers, wetenschappers, vaders, hardlopers, fitnessfreaks, ervaringsdeskundigen en alles wat er tussenin zit.

 

Ruimte en vrijheid voor ontwikkeling

De functie van arts in de verslavingsgeneeskunde vraagt om mensenkennis en een grote dosis inlevingsvermogen. Je bent flexibel en stressbestendig, bent communicatief zeer vaardig (beheerst goede gesprekstechnieken) maar beschikt ook over het vermogen om goed te luisteren. Je bent bereid te (blijven) leren en in staat om op basis van wetenschappelijke kennis en klinische ervaring beslissingen te nemen in complexe situaties.

Aanvullend:

  • Je hebt inspirerende en motiverende kwaliteiten en weet deze ook over te dragen;
  • Je kunt problemen en ontwikkelingen van patiëntzorg en zorgorganisatie in kaart brengen;
  • Je bent in staat een innovatieplan op te stellen en te implementeren;
  • Je levert actief een bijdrage aan ontwikkelen van inhoudelijk beleid;
  • Je kunt zorgprocessen aansturen en bent in staat om mensen te begeleiden die aan zorgprocessen uitvoering geven.

Ben jij de collega die wij zoeken?

  • Beloning vindt plaats conform de geldende CAO-GGZ, FWG inschaling. Het gaat om een bepaalde tijd contract van 6 maanden met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij wederzijds goedvinden. Tevens wordt verwacht dat je een VOG (verklaring omtrent gedrag) kunt overleggen.

Wat krijg je van ons?

Een aantal malen maar tenminste eenmaal per jaar worden functioneringsgesprekken gevoerd met een leidinggevende en de personeelsmanager van GGZ Momentum. Dit is de mogelijkheid om persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkelingen bespreekbaar te maken. GGZ Momentum is een ambitieuze en groeiende instelling waar over de tijd verschillende doorgroei mogelijkheden en persoonlijke ontplooiingskansen ontstaan.

Solliciteer nu!

Herken jij jezelf in de aanpak van Momentum? Wil jij jezelf kunnen ontwikkelen in een zelfsturend team zonder manager(s)? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur nu jouw motivatiebrief en cv (of vraag) per mail naar: sollicitaties@ggzmomentum.nl t.a.v. mevr. Farah Chtari.