Vacature GZ-Psycholoog

Functie

GZ-Psycholoog

Dienstverband

24 – 36 uur per week

Over ons

GGZ Momentum is een gespecialiseerde GGZ instelling (SGGZ) met betrekking tot de behandeling van alle gangbare psychische problemen. Daarnaast heeft GGZ Momentum een specifieke deskundigheid in het behandelen van verslavingen en eetstoornissen. GGZ Momentum heeft een cliëntgerichte houding en biedt haar behandelaren en professionals een ruime vrijheid om vanuit hun professie patiënten te behandelen. De zorg die GGZ Momentum wil bieden dient effectief, doelmatig en duurzaam te zijn, waarbij de belastbaarheid van de zorgvrager, de medewerkers en de maatschappij telkens kritisch zal worden meegewogen. GGZ Momentum wil daarmee uitgroeien tot een centrum voor excellente en topklinische zorg.

GGZ Momentum is gevestigd in Breda, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Veldhoven en Helmond. GGZ Momentum is een jonge en ambitieuze instelling. De groei van de afgelopen jaren geeft een frisse dynamiek met kansen, maar stelt ook eisen aan de organisatie en aan de professional. Wij functioneren op basis van wederzijds vertrouwen en zoeken ieders toegevoegde waarde in het geheel.

Hoe ga jij de functie invullen?

Voor onze locatie in ‘s-Hertogenbosch zijn wij op zoek naar een Gezondheidszorgpsycholoog met een BIG-registratie. Als GZ-psycholoog werk je met (jong)volwassenen met specifieke aandoeningen, veelal verslaving gerelateerd met daarnaast psychiatrische stoornissen. Je bent in staat te werken met deze brede doelgroep en je beheerst het gehele spectrum van psychische problematiek. Je hebt ten opzichte van deze groep een eigen professionele verantwoordelijkheid, maar spant je binnen de keten in om de geestelijke gezondheidszorg direct toegankelijk, kleinschalig en laagdrempelig te maken en te houden.

Taken van de GZ-psycholoog:
Wij zijn specifiek opzoek naar een GZ-psycholoog die bij voorkeur een bredere affiniteit heeft met de behandeling en stabilisering van (complexe) meervoudig trauma en daarnaast EMDR voor enkelvoudig trauma in zijn of haar pakket heeft. Tevens vragen wij een bereidheid om naast bovenstaande te fungeren als regiebehandelaar voor de basis GGZ (maximaal 4 – 8 uur per week). Het algemeen takenpakket:

 • Je participeert in de intake en behandelfase. Je diagnosticeert en behandelt zelfstandig of als onderdeel van het multidisciplinair team;
 • Je bent in staat tot het zelfstandig uitvoeren van psychodiagnostiek;
 • Je behandelt groepsgewijs en/of individueel binnen een ambulant en/of deeltijd setting;
 • Je stelt behandelplannen op, evalueert behandelingen binnen de kaders van je eigen professie in samenwerking met de regiebehandelaar en indien gewenst met aanpalende disciplines;
 • Je houdt op adequate wijze de voortgang van je behandeling in het elektronisch dossier bij;
 • Je superviseert psychologen en (vak)therapeuten bij de uitvoering van behandelplannen en geeft werkbegeleiding aan (basis)psychologen;
 • Je onderhoudt je vaardigheden en vakkennis;
 • Je volgt desgewenst supervisie, werkbegeleiding en/of intervisie;
 • Je levert desgewenst een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek;
 • Je verricht je werkzaamheden grotendeels zelfstandig maar onder de verantwoordelijkheid van de regiebehandelaar. Dat is in de praktijk een Psychiater, Klinisch psycholoog en/of Psychotherapeut.

Om ingezet te worden als GZ-psycholoog, heb je WO Psychologie gevolgd, aangevuld met een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog. Je bent Big geregistreerd en houdt je vak bij volgens de daarvoor geldende richtlijnen.

 

Bij GGZ Momentum werken enthousiastelingen, reizigers, verhalenvertellers, muzikanten, moeders, dromers, wetenschappers, vaders, hardlopers, fitnessfreaks, ervaringsdeskundigen en alles wat er tussenin zit.

 

Ruimte en vrijheid voor ontwikkeling

Voor een goede uitoefening van je functie, beschik je over de volgende persoonlijke vaardigheden:

 • Goede gesprekstechnieken volgens vigerende normen;
 • Professionele zelfstandigheid die een balans vindt tussen multidisciplinair werken en zelfstandig werken binnen je eigen professionele kaders;
 • Nieuwsgierig en geïnteresseerd;
 • Resultaat gericht;
 • Stressbestendig;
 • Je bent flexibel en ambitieus.

Aanvullend:

 • Je hebt inspirerende en motiverende kwaliteiten en weet deze ook over te dragen;
 • Je kunt problemen en ontwikkelingen van patiëntzorg en zorgorganisatie in kaart brengen;
 • Je bent in staat in samenwerking met teamgenoten een innovatieplan op te stellen en te implementeren;
 • Je levert actief een bijdrage aan ontwikkelen van inhoudelijk beleid;
 • Je kunt zorgprocessen aansturen en bent in staat om mensen te begeleiden die aan zorgprocessen uitvoering geven.

Ben jij de psycholoog die wij zoeken?

Een aantal malen maar tenminste eenmaal per jaar worden functioneringsgesprekken gevoerd binnen het team waarin je werkzaam bent. Dit is een mogelijkheid om persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling bespreekbaar te maken. GGZ Momentum is een ambitieuze en groeiende instelling waar over de tijd verschillende doorgroei mogelijkheden en persoonlijke ontplooiingskansen ontstaan.

Wat krijg je van ons?

Beloning vindt plaats conform de geldende CAO-GGZ, FWG inschaling, salarisschaal 65, variërend tussen € 3710 – € 4978 euro bruto per maand op basis van een voltijds (36 uur per week) dienstverband op basis van aantoonbare werkervaring. Het gaat om een bepaalde tijd contract van 6 maanden met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling bij wederzijds goedvinden. Tevens wordt verwacht dat je een VOG (verklaring omtrent gedrag) kunt overleggen.

Solliciteer nu!

Herken jij jezelf in de aanpak van Momentum? Wil jij jezelf kunnen ontwikkelen in een zelfsturend team zonder manager(s)? Dan zijn wij op zoek naar jou! Stuur nu jouw motivatiebrief en cv (of vraag) per mail naar: sollicitaties@ggzmomentum.nl t.a.v. mevr. Farah Chtari.