Vacature Applicatiebeheerder

Functie

Applicatiebeheerder (EPD ‘User’ registraties en facturatie)

Dienstverband

In overleg

Wie zijn wij

Een eigenzinnige middelgrote ambitieuze instelling binnen de specialistische GGZ met een mooie basishouding en een mensgerichte visie, zowel op de zorg als op het werk.

Wie ben jij

Een persoon die past binnen een platte non-hiërarchische bedrijfscultuur en iemand die het leuk vindt om achter de schermen de bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Met name in de zin van registraties en declaraties zodat patiënten en behandelaren zich kunnen richten op het verkrijgen en verlenen van zorg.

Je werkt gestructureerd, accuraat, georganiseerd, neemt geen blad voor de mond en denkt proactief mee in alle kansen en bedreigingen. Je hebt een gezonde mate van eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel en weet met de spanning die daarmee gepaard gaat om te gaan.

Wat ga je doen

Je wordt onderdeel van het team van ondersteunende diensten, die er grofweg gezamenlijk voor zorgen dat behandelaren zich alleen bezig hoeven te houden met patiëntenzorg. Jij bent degene die alles weet over DBC’s, registraties en declaraties en die hier gewenst en ongewenst advies over geeft aan de behandelteams, ondersteunende diensten, de (lokale) patiëntenadministratie en het bestuur.

Je overziet consequenties voor patiënten, behandelaren en bedrijfsvoering van wijzigingen in spelregels en wet- en regelgeving en vertaalt dat naar operationele processen of adviezen. Je kunt zeer goed overweg met een EPD (voorkeur USER) en snapt dat een administratieproces altijd ondergeschikt en helpend moet zijn aan het primaire proces voor de zorg voor de patiënt.

Hoe ga jij de functie invullen?

Je speelt een centrale rol in het team van ondersteunende diensten. Samen met jouw directe collega’s werk je ten dienste van (de continuïteit) het primair proces, ofwel onze zorg. Concreet betekent dit dat je (zowel individueel als in teamverband) bezig zal zijn met de volgende taken:

  • Je controleert de juistheid en volledigheid van (de registratie van) DBC’s en weet deze tijdig te sluiten en te declareren ten behoeve van de facturatie;
  • Je verstrekt correcte (management)informatie aan de Raad van Bestuur, de behandelteams en ondersteunende diensten en weet deze op een logische en duidelijke wijze te presenteren;
  • Je weet jezelf een weg te banen door het Elektronisch Patiënten Dossier (User) en weet de informatie op een adequate wijze te interpreteren;
  • Je weet de spelregels van de DBC-systematiek up to date te houden en op een juiste wijze door te voeren in de bedrijfsvoering;
  • Je onderhoudt contacten met zorgverzekeraars aangaande declaraties en facturatie;
  • Je voert regelmatig audits uit of stuurt aan op de uitvoering van audits op de juistheid en volledigheid van registraties;
  • Je biedt ondersteuning bij het proces van de totstandkoming van contracten met zorgverzekeraars.

Verder werk je nauw samen en weet af te stemmen met de controller, de financiële administratie en de lokale patiënten administraties (pa’s). Je hebt een  adviserende rol aan de overige ondersteunende diensten en RvB.

Functiewensen

Je beschikt over zowel bedrijfskundig als zorginhoudelijk inzicht en hebt inmiddels ruime ervaring opgebouwd, ondersteund met een relevante opleiding. Een afgeronde bedrijfseconomische of zorginhoudelijke Master óf Bachelor opleiding (bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, zorgmanagement, health economics of bedrijfskunde) is een sterke pré.

Maar heb jij geschiedenis, filosofie, rechten of een andere opleiding genoten, en heb je om wat voor reden dan ook de juiste ervaring opgedaan die aansluit bij onze behoefte: schroom dan niet om een brief te schrijven.

Kennis van de bekostigingssystematiek, DBC-systematiek  en wet- en regelgeving binnen de gezondheidszorg is een must. Daarnaast beschik je over generalistische kennis van de financiële administratie (boekhouding, begrotingen, winst en verliesrekening, etc.). Relevante ontwikkelingen in de zorgsector weet je snel en effectief te doorgronden en om te zetten in de praktijk.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een marktconform salaris, passend bij de rol en afgestemd op jouw profiel en ervaring (FWG 55/60). Bij Momentum hanteren wij de CAO GGZ. Het betreft een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van een half jaar, met als doel dit na een half jaar met wederzijds goedvinden om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Informatie / Sollicitatie

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Stef Couwenberg of Farah Chtari van personeelszaken, bereikbaar via telefoonnummer 073-2048020. Mocht je willen solliciteren op deze functie dan kun je tot 1 april 2020 een mail sturen naar sollicitaties@ggzmomentum.nl vergezeld met een sollicitatiebrief en CV.

Bij indiensttreding moet je een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen.