Bijzonderheden zorgverzekeraars

Een aantal zorgverzekeraars keren onze geleverde zorg niet uit of hebben specifieke voorwaarden in hun polis opgenomen waar we je graag van op de hoogte willen stellen.

ASR Zorgverzekeringen

Ben je verzekerd bij ASR? Dan dient je zorgverzekeraar een machtiging af te geven alvorens wij je in zorg kunnen nemen.

Wat betekent dit voor jou?

Je bent verzekerd bij ASR of hebt een polis die valt onder de ASR koepel (Ditzo, De Amersfoortse, BeterDichtbij, ASR Ziektekostenverzekeringen, Aevitae)? Dan verwacht je zorgverzekeraar dat wij, als niet-gecontracteerde zorgaanbieder, een machtiging aanvragen bij ASR alvorens wij je in zorg kunnen nemen.

Na de intakeprocedure stelt je behandelaar een behandelplan op. Dit behandelplan wordt in een machtigingsbrief gegoten waarin we ASR vragen om machtiging af te geven voor het geadviseerde behandeladvies. Je wordt gevraagd een toestemmingsverklaring te ondertekenen, zodat wij de aanvraag naar ASR mogen versturen. In de praktijk ontvangen wij binnen 4 tot 6 weken een reactie op de aanvraag. Wanneer je zorgverzekeraar een machtiging afgeeft, kan je behandeling in de meeste gevallen direct starten. Echter zorgt dit dus wel voor vertraging waar we helaas niets aan kunnen doen.

Mocht je bezwaar hebben tegen het delen van je behandelplan met je zorgverzekeraar, kun je dit aangeven bij de patiëntenadministratie.

DSW Zorgverzekeraar

DSW vergoedt onze zorgverlening niet. We hebben in het verleden ingediende zorgnota’s niet vergoed gekregen van DSW. Dat betekent dat we vanaf 1 april 2016 de keuze hebben hebben gemaakt om cliënten, die verzekerd zijn bij DSW, helaas geen zorgaanbod meer te doen. Voor cliënten verzekerd bij DSW, die reeds bij ons in zorg zijn, brengen wij geen kosten in rekening.

Ga terug naar onze kosten & tarieven pagina

GGZ Momentum

Heb je een vraag over GGZ Momentum of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact op met de receptie van onze locaties of meld je direct aan.

Logo_bird_diap