Bijzonderheden zorgverzekeraars

Bijzonderheden

Een aantal zorgverzekeraars keren onze geleverde zorg onrechtmatig niet uit of hebben specifieke voorwaarden in hun polis opgenomen waar we je graag van op de hoogte willen stellen.

DSW Zorgverzekeraar

DSW vergoedt, onrechtmatig en als enige zorgverzekeraar onze zorgverlening niet. We hebben in het verleden veel ingediende zorgnota’s onrechtmatig niet vergoed gekregen van DSW. Dat betekent dat we vanaf 1 april 2016 de keuze hebben moeten maken om cliënten, die verzekerd zijn bij DSW, helaas geen zorgaanbod meer te doen. Voor cliënten verzekerd bij DSW, die reeds bij ons in zorg zijn, brengen wij geen kosten in rekening.

ASR Zorgverzekeringen

Ben je verzekerd bij ASR? Dan dient je zorgverzekeraar een machtiging af te geven alvorens wij je in zorg kunnen nemen. Wat betekent dit voor jou?

Je bent verzekerd bij ASR of hebt een polis die valt onder de ASR koepel (Ditzo, De Amersfoortse, BeterDichtbij, ASR Ziektekostenverzekeringen, Aevitae)? Dan verwacht je zorgverzekeraar dat wij, als niet-gecontracteerde zorgaanbieder, een machtiging aanvragen bij ASR alvorens wij je in zorg kunnen nemen.

Na de intakeprocedure stelt je behandelaar een behandelplan op. Dit behandelplan wordt in een machtigingsbrief gegoten waarin we ASR vragen om machtiging af te geven voor het geadviseerde behandeladvies. Je wordt gevraagd een toestemmingsverklaring te ondertekenen, zodat wij de aanvraag naar ASR mogen versturen. In de praktijk ontvangen wij binnen 4 tot 6 weken een reactie op de aanvraag. Wanneer je zorgverzekeraar een machtiging afgeeft, kan je behandeling in de meeste gevallen direct starten. Echter zorgt dit dus wel voor vertraging waar we helaas niets aan kunnen doen.

Mocht je bezwaar hebben tegen het delen van je behandelplan met je zorgverzekeraar, kun je dit aangeven bij de patiëntenadministratie.

Naturapolis Achmea

Heb jij een naturapolis bij Achmea? Wanneer je een naturapolis hebt bij Achmea (FBTO, Avéro Achmea, Interpolis, De Friesland Zorgverzekeraar, Zilveren Kruis (Pro Life)) en in behandeling komt bij GGZ Momentum, heeft dat invloed op de vergoeding van je behandeling. Achmea heeft geen zorgcontract gesloten met GGZ Momentum. Achmea vergoedt daarom voor alle verzekerden met een naturapolis slechts een gedeelte van onze rekening. Dat betekent dat wij genoodzaakt zijn om het verschil tussen de vergoeding van Achmea en onze tarieven bij jou als cliënt in rekening te brengen.