Hulp bij verslaving,
eetproblemen en
psychische klachten

Wij bieden gespecialiseerde GGZ en hulp aan mensen die worstelen met het dagelijkse leven. Ieder persoon gaat anders met zijn of haar psychische problemen om. Zoek jij hulp en wil jij graag geholpen worden door een persoonlijk en betrokken behandelteam?

Waar heb je hulp bij nodig?

Verslaving
Drugs, Alcohol, Middelen, Gokken, Internet, Sex, Liefde
Een verslaving zoals een drugs-, sex- of een gokverslaving sluipt langzaam je leven binnen. Lichamelijk voel je je steeds slechter. Langzaam verlies je de grip op je leven. Alleen stoppen lukt je niet, het is tijd om hulp te zoeken. GGZ Momentum kan jou hierbij helpen!
Psychische klachten
Angst, Depressie, Somberheid, ADHD, etc.
Prestatiedrang, perfectionisme of terughoudendheid in sociale contacten, een hoge mate van onzekerheid, een grote behoefte om aardig gevonden te worden en stressgevoelig zijn. Psychische klachten komen in vele vormen voor.
Eetproblemen
Binge eating, Boulimia nervosa, Overeten, Traumatische jeugd
Je hebt niet van de ene op de andere dag een eetstoornis. Vaak gaan daar jaren van onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens aan vooraf. Deze negatieve gevoelens wil je niet voelen dus zoek je mogelijk je troost in eten of juist niet eten.

Overige verslavingen en problematiek

alcohol, drugs, gamen, gokken, internet, seks/porno, liefde, ADHD, angst, bipolaire stoornis, burn-out, depressie, gedragsstoornis, geheugen, impuls, psychose, stress, anorexia, boulimia, eetproblemen, autisme

GGZ Momentum

Specialistische geestelijke gezondheidszorg

Als cliënt bij GGZ Momentum kun je een persoonlijke en betrokken benadering van ons verwachten. Samen met jou richten wij ons op één doel: herstellen van je verslaving of eetprobleem en/of psychische klachten.

Wij bieden op onze locaties zowel een ambulante- als een dag/deeltijdbehandeling aan. Dat kan in groepen, individueel of een combinatie van beiden. In samenspraak met jou beslissen wij wat de beste kans van slagen heeft zodat jij je kunt richten op je herstel.

Wat kun je verwachten?

  • Een persoonlijke en betrokken benadering
  • Volledige focus op jouw herstel
  • Communitygevoel waar je veel steun aan hebt
  • Ambulant, dus je hoeft niet te overnachten
  • Een behandeltraject op 1 van onze locaties
Hotspot image

Wij zijn een community

Image
Buddyproject
Hulp van een ex-cliënt
Je herstel is een intensief proces. Alles vraagt nu aandacht. GGZ Momentum steunt je in dit proces door de mogelijkheid om je te koppelen met een ex-cliënt. Tijdens je herstel kun je al jouw vragen aan je buddy stellen.
Image
Ik ken iemand met...
Voor Familie & Betrokkenen
Kent u iemand die hulp nodig heeft of bij ons in behandeling is? Wij bieden een uitgebreid familieprogramma aan. U komt in contact met ouders, broers, zussen, partners, kinderen van andere cliënten.
Image
Wij werken samen
Crisisdienst, Detox, PAAZ-afdeling
GGZ Momentum biedt medisch specialistische zorg en heeft zelf geen klinische faciliteiten en mogelijkheden voor detox in huis. Wij werken nauw samen met organisaties die deze zorg wel bieden op een kwalitatief hoog niveau.
0
Cliënten behandeld
Wij hebben afgelopen jaar >1250 cliënten behandeld
0
Professionals
Wij staan voor jou klaar
0
Tevredenheid
87% is tevreden over onze behandelingen
0
Locaties
Breda, Den Bosch (2x), Nijmegen, Veldhoven
Kan ik bij GGZ Momentum in behandeling komen?

Wie kunnen wij helpen?

Ben jij 18 jaar of ouder en gemotiveerd om je probleem aan te pakken? Beschik jij over voldoende draagkracht om een dagbehandeling aan te gaan? Dan kunnen wij jou mogelijk helpen bij (of een combinatie van):

Wie verwijzen wij door?

GGZ Momentum behandelt geen GHB verslaving, heroïne verslaving en andere opiaatverslavingen. Mensen met Anorexia Nervosa met een BMI onder de 17 kunnen wij helaas ook niet in behandeling nemen.

  • Een GHB verslaving
  • Heroïne verslaving
  • Opiatenverslaving
  • Anorexia Nervosa (BMI onder de 17)

Lees ervaringen van cliënten

Image
Je hebt zelf invloed op de behandeling en mag zelf zeggen wat je nodig hebt. Ook mijn familie is er goed geholpen. Hierdoor is de band met mijn familie beter dan ooit, wat voorheen problematisch was.
Justin (26)

Cliënt GGZ Momentum
Image
Ik wil gewoon graag met mezelf aan de slag zodat ik ook weer happy in het leven kan staan, weet waar ik gelukkig van word en die dingen ook kan doen.
Sabine (33)

Cliënt GGZ Momentum
Je hebt zelf invloed op de behandeling en mag zelf zeggen wat je nodig hebt. Ook mijn familie is er goed geholpen. Hierdoor is de band met mijn familie beter dan ooit, wat voorheen problematisch was.
Na veel instellingen afgelopen te zijn ben ik bij GGZ Momentum in een warm bad terecht gekomen. Veel begrip en er wordt echt geluisterd.
Het behandelteam bij Momentum nam mij vaak serieus op de momenten dat ik hierin zelf te kort kwam. Ze zijn heel persoonlijk en weten een veilige haven te creëren.

Veelgestelde vragen

Wat zijn jullie wachttijden?
We realiseren ons ten zeerste dat wanneer iemand eenmaal de moed heeft verzameld om hulp te vragen, hulp meestal ook snel nodig is.
Hoe snel kan ik terecht voor een intake?
Wanneer je hulpvraag aansluit bij ons behandelaanbod, zal er meestal binnen 2 weken een intakegesprek plaatsvinden.
Betaal ik eigen risico?
Tweedelijns Specialistische geestelijke gezondheidszorg valt binnen het basispakket maar komt wel ten lasten van het eigen risico.
Wordt mijn behandeling vergoed?
In de meeste gevallen wordt het behandeltraject volledig vergoed. Er zijn echter een aantal uitzonderingen.