verslaving


GGZ Momentum is gespecialiseerd in de behandeling van verslavingsproblematiek. Wij helpen je te begrijpen waarom je doet wat je doet en we proberen er samen met jou voor te zorgen dat je de grip op je leven terugkrijgt. Bij GGZ Momentum stellen we de cliënt centraal...
Lees meer...

eetproblemen


GGZ Momentum helpt je de vicieuze cirkel van je eetprobleem te doorbreken. Samen pakken we de kern van je eetprobleem aan. Wij leren je begrijpen waarom je doet wat je doet en hoe je op een gezonde manier met je emoties en gevoelens kunt omgaan...
Lees meer...

psychische klachten


GGZ Momentum is er van overtuigd dat de onderliggende psychische klachten bij de kern aangepakt dienen te worden. Vanuit die overtuiging bieden wij een uniek uitgebreid behandelprogramma en wordt behandeling voornamelijk psychotherapeutisch ingestoken...
Lees meer...

Klinische faciliteit Zuid-Afrika

Lees meer over onze klinische behandeling in Zuid-Afrika.

Over ons

GGZ Momentum is een specialistische GGZ-instelling met een specifieke deskundigheid in het behandelen van psychische en psychiatrische problemen die voorkomen bij verslaving, eetproblemen en andere dwangmatige handelingen.

Juist de onderliggende problematiek wordt behandeld. Waarom doe je wat je doet en denk je zo over jezelf, je omgeving en het leven? En wat maakt dat je daar van wilt vluchten? Dat zijn vragen waar je antwoord op gaat krijgen tijdens ons uitgebreide behandelprogramma. We behandelen bij voorkeur ambulant maar wanneer nodig wordt er een opname in onze eigen kliniek in Zuid-Afrika geadviseerd. Een multidisciplinair team verdeeld over 5 locaties bestaande uit ruim 150 medewerkers helpt je hierbij.

CQI meting GGZ 2016-2017
(104 respondenten)

  • 96% zou ons aanbevelen aan een ander
  • 80% geeft onze behandeling een cijfer 8 of hoger
  • 95% Voelt zich begrepen door behandelaar
  • 93% is tevreden over de uitvoering van het behandelplan
  • 90% Is tevreden over de vervulling van zorgwensen

Waarom GGZ Momentum?

Deskundigheid
Binnen GGZ Momentum werken voornamelijk academisch geschoolde zorgprofessionals en sommigen daarvan zijn daarnaast ervaringsdeskundig. Hierdoor hebben we de zorg vanuit het perspectief van de cliënt kunnen organiseren. Je vindt dat terug in onze werkwijze.
kwaliteit
GGZ Momentum heeft een HKZ-certificering en een toelating tot de GGZ. Jaarlijkse inspectie en interne kwaliteitstoetsing zorgen voor een hoge kwaliteit van het zorgaanbod.
Wachttijden
Wij streven naar zo kort mogelijke tijd tussen aanmeldingen en intake. Helaas zijn deze door enorme drukte de afgelopen maanden opgelopen. Bekijk hier de actuele wachttijden.
Vergoeding
GGZ Momentum biedt haar cliënten een behandeling die gedeeltelijk of volledig wordt vergoed door de zorgverzekering, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polis. Meer informatie hierover lees je op de pagina over kosten

Momentum NieuwsCliëntenraad zoekt jou!
Ben jij cliënt of (bijna) ex-cliënt van GGZ Momentum en wil jij jouw stem laten horen? Dat kan! De Cliëntenraad is opzoek naar nieuwe algemene leden.Open thema avonden over Hoop.
- 14 november 2017 'Heb jij interesse in een thema avond over hoop?' Schrijf je dan nu in! Lees meer...

Jouw zorgpolis voor 2017 - Welke zorgverzekering sluit er het beste aan bij jouw zorgbehoefte voor 2017? Lees meer...
GGZ Momentum 's-Hertogenbosch betrekt nieuwe locatie. Na ruim 2 jaar sluit GGZ Momentum haar deuren aan Stationsplein 4 en opent haar deuren aan Julianaplein 2 in 's-Hertogenbosch. Op zo'n 5 minuten loopafstand van het station en 4 deuren verder van de andere huidige locatie aan Oranje Nassaulaan 20-22. Dit betekent voor cliënten dat ze vanaf dinsdag 10 oktober voor individuele- en groepsbehandeling daar verwacht worden.
Nieuwe collega's gezocht!
Een uitdagende werkplek waar je werkelijk zeggenschap hebt over de kwaliteit en inrichting van het werk. Waar je vanuit een platte organisatiestructuur samen met jouw collega’s behandeling mag (vorm)geven.
Lees hier meer...